Επικαιρότητα

Οι οικιακές μπαταρίες της Toyota είναι πλέον γεγονός


Το νέο σύστημα οικιακής μπαταρίας ακούει στο όνομα Toyota O-Uchi Kyuden και αποθηκεύει ή παρέχει ενέργεια στο σπίτι, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Η Toyota παρουσίασε με κάθε επισημότητα το σύστημα οικιακής μπαταρίας, O-Uchi Kyuden. Επί της ουσίας, το συγκεκριμένο σύστημα αποθηκεύει και παρέχει ενέργεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ενώ μπορεί να συνδεθεί με φωτοβολταϊκό πάνελ για φόρτιση με ηλιακή ενέργεια.

Η χωρητικότητα της μπαταρίας O-Uchi Kyuden αγγίζει τα 8,7kWh και παρέχει ενέργεια της τάξης των 5,5 kWh. Μάλιστα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε έκτακτες συνθήκες, όσο και σε φυσιολογικές περιστάσεις για την ηλεκτροδότηση του σπιτιού.

Η Toyota στήριξε την κατασκευή της μπαταρίας στην τεχνολογία αποθήκευσης και διαχείρισης της ενέργειας για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα. Η ιαπωνική φίρμα τήρησε όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας, οι οποίες διέπουν την εν λόγω τεχνολογία.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι σε ανάλογη κίνηση έχουν προβεί και άλλες εταιρείες, όπως για παράδειγμα η Tesla, η Mercedes-Benz και η Renault. Ωστόσο, η Toyota το έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο. Τι εννοούμε;

Διαβάστε περισσότερα στο carselectric.gr.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα