Νέο Επιχειρείν

Οι νικητές των Envolve Award Greece


Άτοκη χρηματοδότηση, καθοδήγηση και υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης θα λάβουν οι οκτώ νικητές των βραβείων Envolve Award Greece (πρώην Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας), που αναδείχθηκαν ανάμεσα από δεκαπέντε τελικούς υποψήφιους.

Οι νικητές του διαγωνισμού, ο οποίος θεσμοθετήθηκε το 2012 από το Libra Group, για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, εκτός της άτοκης χρηματοδότησης, θα λάβουν καθοδήγηση, καθώς επίσης και ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης από το δίκτυο συνεργατών του Envolve, όπως νομικά, λογιστικά, marketing, ΙΤ, HR και πολλά άλλα. Επιπρόσθετα, η ομάδα του Envolve θα βοηθήσει τις νικήτριες ομάδες να μεγαλώσουν τις επιχειρήσεις τους και να διευρύνουν το δίκτυό τους.

Αυτή τη χρονιά, το Envolve Entrepreneurship προέτρεψε το κοινό να υποστηρίξει την αγαπημένη του start-up από τον κατάλογο των τελικών υποψήφιων, μέσω του νεοσύστατου διαγωνισμού "#GetEnvolved Award". To κοινό ψήφισε τον αγαπημένο του φιναλίστ μέσω των κοινωνικών δικτύων του οργανισμού (facebook.com/envolveGR και instagram.com/envolveGR), για μία ολόκληρη εβδομάδα, έως και τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου.

Οι νικητές

Οι δύο πρώτοι φιναλίστ με τα περισσότερα «μου αρέσει» στα βίντεό τους, ήταν η Geomiso και η CollegeLink. Αυτές οι εταιρείες έλαβαν τα έπαθλα των 3.000 και 2.000 ευρώ αντίστοιχα.

  • apifon

Η apifon είναι μια εταιρεία τεχνολογίας που αναπτύσσει υπηρεσίες εταιρικής επικοινωνίας μέσω μηνυμάτων (business messaging), ώστε να μπορούν να αυξήσουν την πελατειακή τους βάση, να δημιουργήσουν και να στείλουν καμπάνιες μέσω διαφορετικών εφαρμογών επικοινωνίας (SMS, RCS, Email, Viber), να μετρήσουν την απόδοση και να αυτοματοποιήσουν την επικοινωνία τους με πελάτες τους, με αποτέλεσμα να αυξήσουν τα έσοδα τους και να βελτιώσουν την εμπειρία του κοινού τους.

Ιστοσελίδα: https://www.apifon.com , Αιτών: Κωνσταντίνος Στρουμπάκης.

  • BookingClinic.com

Η BookingClinic.com είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που εξυπηρετεί ασθενείς που αναζητούν νοσηλεία ή θεραπεία σε μία κλινική, παρέχοντας αξιόπιστες πληροφορίες, αξιολογήσεις, τιμές και την επιλογή της κράτησης της θεραπείας εύκολα, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα.

Ιστοσελίδα: https://www.bookingclinic.com , Αιτούντες: Βασιλεία Χατζηστεργίου, Λιάνα Γούτα, Θωμάς Χατζηστεργίου, Γιώργος Χατζηνικολάου, Κωνσταντίνος Χατζηστεργίου, Χριστόφορος Μωυσιάδης, Χρήστος Τζέλης, Νίκη Χατζηνικολάου.

  • CollegeLink

Η CollegeLink είναι μία online entry-level πλατφόρμα εύρεσης ανθρώπινου δυναμικού, που συνδέει ταλαντούχους νέους με μοναδικές ευκαιρίες εργασίας.

    Ιστοσελίδα: https://www.collegelink.gr . Αιτούντες: Στέφανος Αλκίδης, Ήμελος Γιάννης, Βαλεριος Χατζηγεοργίου, Ελισάβετ Μάλο, Μιχάλης Μαυρομματάκης, Αναστασία Καραγκιοζόγλου, Κατερίνα Ηλιοπούλου.

  • Ferryhopper 

Ο Ferryhopper επαναπροσδιορίζει την διαδικτυακή αγορά κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, παρέχοντας μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα αναζήτησης και κράτησης, στοχεύοντας στην αναβάθμιση της εμπειρίας του χρήστη.

    Ιστοσελίδα: https://www.ferryhopper.com . Αιτούντες: Χρήστος Σπαθαράκης, Βασίλειος Λαχανάς, Παναγιώτης Σαράφης, Aiden Short, Μαρία Χατζησταύρου.

  • Geomiso

Το Geomiso είναι το πρώτο παγκοσμίως λογισμικό 'ισογεωμετρικής' ανάλυσης και τριδιάστατου σχεδιασμού.

    Ιστοσελίδα: https://www.geomiso.com , Συμμετέχοντες: Παναγιώτης Καρακίτσιος, Γεώργιος Καραΐσκος, Αθανάσιος Λεοντάρης, Παναγιώτης Κολιός, Στέλλα Σκριβάνου, Αλέξανδρος Καρακίτσιος.

  • MyJobNow

Το MyJobNow είναι μία εφαρμογή κινητών τηλεφώνων για την εύρεση εργασίας υπαλλήλων πρώτης γραμμής.

Ιστοσελίδα: https://www.myjobnow.com, Αιτούντες: Στέφανος Κατσίμπας, Αγαμέμνων Παπάζογλου, Αλέξανδρος Παπασπυρίδης.

  • PD Neurotechnology

Η PD Neurotechnology αναπτύσσει φορέσιμες (wearable) ιατρικές συσκευές, καθώς και ολοκληρωμένες λύσεις για συνεχή παρακολούθηση και υποστήριξη της θεραπείας παθήσεων κινητικών διαταραχών.

    Ιστοσελίδα: http://www.pdneurotechnology.com , Αιτούντες: Δημήτρης Φωτιάδης, Αναστάσιος Μάνος, Νίκος Μόσχος, Σπύρος Κονιτσιώτης.

  • Think Silicon

Η Think Silicon αναπτύσσει μία από τις πιο ενεργειακά αποδοτικές τεχνολογίες γραφικών παγκοσμίως.

Ιστοσελίδα: http://www.think-silicon.com. Αιτούντες: Γεώργιος Σιδηρόπουλος, Ιάκωβος Σταμούλης, Γεώργιος Κεραμίδας, Ulli Mueller.

Για πρώτη φορά φέτος, οι νικητές θα αξιοποιήσουν ένα διευρυμένο φάσμα υπηρεσιών καθοδήγησης. Το Envolve έχει χτίσει ένα μεγάλο αριθμό νέων συνεργασιών με ελληνικούς αλλά και διεθνείς οργανισμούς, καθώς και με στελέχη επιχειρήσεων, δημιουργώντας ένα Δίκτυο Εξωτερικών Μεντόρων (External Mentors Network), το οποίο αποτελεί μέρος των υπηρεσιών καθοδήγησης προς τους νικητές.

Ο Jimmy Αθανασόπουλος, πρόεδρος του Envolve Entrepreneurship, μιλώντας στη διάρκεια της εκδήλωσης για την βράβευση των νικητών που έγινε στην Αθήνα επισήμανε ότι για ακόμη μία χρονιά, το Envolve Award Greece κατάφερε να λάβει και να αξιολογήσει εκατοντάδες ποιοτικές αιτήσεις, κάτι που κάνει εμφανή τη δυναμική ανάπτυξη του ελληνικού επιχειρηματικού πνεύματος. Έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους υποψηφίους, που αφιέρωσαν το χρόνο και είχαν το κουράγιο και την πίστη στον εαυτό τους, να εξελίξουν τις ιδέες τους σε επιχειρηματικά σχέδια, προθέτοντας ότι ο θεσμός των βραβείων θα συνεχίσει να βοηθά νέες ομάδες να κάνουν τα επιχειρηματικά τους όνειρα πραγματικότητα.

Ο Αλέξανδρος Νούσιας, Διευθυντής του Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα, επισήμανε ότι εξέφρασε τα συγχαρητήρια του τόσο στους νικητές, όσο και στους φιναλίστ, επισημαίνοντας ότι μαζί με όλους τους συνεργάτες και υποστηρικτές του βραβείου «μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για την ελληνική επιχειρηματικότητα και τη δυναμική της».

Ο Christopher Upperman, CEO του Envolve Entrepreneurship, επισήμανε ότι η αποστολή του Envolve είναι να παρέχει μία πλατφόρμα υποστήριξης για start-ups, ώστε να αναπτυχθούν αξιοποιώντας τα εργαλεία που προσφέρονται μέσα από τρεις βασικούς πυλώνες: Εκπαίδευση, Πόροι και Βραβεία. Το διεθνές δίκτυό μας είναι διαθέσιμο για τους φιναλίστ και νικητές μας, ενώ σήμερα καλωσορίζουμε στην οικογένειά μας και τις 15 αυτές start-ups».

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης
Ετικέτες Startups