Επιχειρήσεις

Οι νέες τεχνολογίες θα πρωταγωνιστήσουν στα "Ποσειδώνια 2020”


1-5 Ιουνίου, στο Metropolitan Expo στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Νεοφυείς επιχειρήσεις και πρωτοπόροι στο χώρο της τεχνολογίας αναμένεται να εντυπωσιάσουν τους επισκέπτες, εκθέτες και συνέδρους των φετινών Ποσειδωνίων 2020, που αναμένεται να πραγματοποιηθούν από 1η έως 5 Ιουνίου, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σε πρώτο πλάνο θα βρεθούν τεχνολογίες ψηφιακού μετασχηματισμού που έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν άρδην τα δεδομένα της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Τεχνολογίες για την ασφάλεια εν πλω, συστήματα παρακολούθησης μηχανών και κύτους, συστήματα επικοινωνίας, υπηρεσίες υγείας εν πλω, χρηματοοικονομική τεχνολογία (fintech) και συστήματα παρακολούθησης ευπαθών φορτίων, θα παρουσιαστούν στα φετινά Ποσειδώνια.

«Με δεδομένο ότι οι ψηφιακές τεχνολογίες κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο έδαφος, λύσεις όπως τα συστήματα παρακολούθησης του φορτίου εν πλω, τα μη επανδρωμένα πλοία, η ψηφιοποίηση των διαδικασιών συντήρησης και ο απομακρυσμένος έλεγχος πλοίων από την ξηρά, συγκαταλέγονται ανάμεσα στις τεχνολογικές τάσεις που θα αναδιαμορφώσουν ριζικά το τοπίο και τις οποίες θα κληθεί να υιοθετήσει η ναυτιλιακή βιομηχανία στο κοντινό μέλλον», ανέφερε ο κ. Θεόδωρος Βώκος, Διευθύνων Σύμβουλος των Εκθέσεων Ποσειδώνια Α.Ε.

Οι τεχνολογίες αυτές θα παρουσιαστούν και στο Digital Innovation Village, το περίπτερο των start-up εταιρειών τεχνολογίας, που εγκαινιάζει φέτος τη λειτουργία του στα Ποσειδώνια.

Το Digital Innovation Village οργανώνεται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και αποτελεί την ιδανική πλατφόρμα για να προσεγγίσουν τη ναυτιλιακή βιομηχανία οι νεοφυείς και αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις τεχνολογίας.

Με θέμα «Γαλάζια καινοτομία για βιώσιμη ανάπτυξη», το περίπτερο θα φιλοξενήσει νέες, καινοτόμες τεχνολογίες σχετικές με τη Γαλάζια Οικονομία, στοχεύοντας σε συνεργασίες και συνέργειες μεταξύ του ελληνικού ναυτιλιακού οικοσυστήματος και των νεοεμφανιζόμενων στον κλάδο εταιρειών.

Μεταξύ των τεχνολογιών που θα παρουσιαστούν συγκαταλέγονται αισθητήρες IoT (Internet Of Things), κυβερνοασφάλεια, το μοντέλο SaaS (Software as a Service) και συστήματα δορυφορικής και υβριδικής επικοινωνίας.

Η εταιρεία Nereus Maritime Software έχει ήδη δηλώσει συμμετοχή στο Digital Innovation Village όπου θα παρουσιάσει μια καινοτόμα διαδικτυακή πλατφόρμα, που παρέχει διαφάνεια και αποδοτικότητα για τους αγοραστές ναυτιλιακών καυσίμων.

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι η μεγάλη πρόκληση για τη ναυτιλία και για τη Γαλάζια Οικονομία γενικότερα.

Το Digital Innovation Village των Ποσειδωνίων 2020 θα φιλοξενήσει νέες, καινοτόμες εταιρείες που θα σφραγίσουν τη νέα εποχή.

Άλλη μια ζώνη νεοφυούς τεχνολογικής επιχειρηματικότητας στα Ποσειδώνια 2020 είναι το SHIPPINGInsight New Tech Pavilion, ένα περίπτερο στο οποίο θα παρουσιαστεί μια γκάμα νέων τεχνολογικών λύσεων από τις ΗΠΑ για τη ναυτιλιακή βιομηχανία, προσφέροντας μία προσέγγιση «one-stop-shop».

Πρόκειται για λύσεις όπως η νανοτεχνολογία καυσίμων της Purify Fuel, τα προϊόντα αποθείωσης της Ultraclean, τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας ιόντων λιθίου της SPBES και τα προϊόντα Digital Shipping Marketplace and Transportation Platform της SHIPNEXT.
 
Μια πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να φέρει κοντά τις κορυφαίες ελληνικές νεοφυείς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τομείς της Γαλάζιας Οικονομίας, με επιχειρηματίες, επενδυτές και στελέχη της βιομηχανίας που θα βρεθούν στα Ποσειδώνια 2020, είναι η εκδήλωση με τίτλο Emerging Maritime Start-ups in Greece, που διοργανώνει το Blue Growth στις 3 Ιουνίου.
 
Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να δημιουργήσει προσοδοφόρες επιχειρηματικές ευκαιρίες και να προβάλει επιχειρηματικές ιδέες που εισάγουν καινοτομίες και τεχνολογική αναβάθμιση στη Γαλάζια Οικονομία.
 
Start-ups θα παρουσιάσουν τα project τους στους τομείς της ναυτιλίας, της ενέργειας και του yachting, καθώς και τις τεχνολογίες και υπηρεσίες νέας γενιάς που έχουν να προσφέρουν, ενώ παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με δυνητικούς συνεργάτες και επενδυτές.
 
Το αυξανόμενο ενδιαφέρον και η ζήτηση για στενότερες συνεργασίες και συνέργειες μεταξύ του τομέα της ναυτιλίας και των εταιρειών τεχνολογίας, οι οποίες μπορούν να επαναπροσδιορίσουν το χάρτη της βιομηχανίας ως φορείς νέων ιδεών και τεχνολογιών, ενισχύουν τις προσπάθειες της πρωτοβουλίας Optima-X να δημιουργήσει έναν «κόμβο αριστείας». Σε συνεργασία με το ελληνικό υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και την Fathom World, η Optima-X θα πραγματοποιήσει workshop, στο πλαίσιο των φετινών Ποσειδωνίων, για την προβολή του έργου των νεοφυών επιχειρήσεων τεχνολογίας στο πεδίο της Γαλάζιας Οικονομίας.
 
Η Έκθεση Ποσειδώνια τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας και της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας. Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότεροι από 2.000 εκθέτες από 90 χώρες.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις