ΕΥΖην

Οι κίνδυνοι της ...ομορφιάς


Τα εσώρουχα μπορεί να κρύβουν δυνητικούς εχθρούς για την κάθε γυναίκα ανεξαρτήτως ηλικίας στην περίπτωση που στην  επιλογή τους κυριαρχεί το ρητό : "μπρος τα κάλη τις είναι ο πόνος". Για να προστατευθούν  από αυτούς τους κινδύνους αυτό που απαιτείται είναι το μέτρο.

Για παράδειγμα όταν επιλέγουν το σουτιέν με μπανέλες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η καθημερινή χρήση του μπορεί να έχει ως συνέπεια: Αναπνευστικά και πεπτικά προβλήματα, πόνος στο στήθος και στην πλάτη επειδή πιέζονται  προς τα κάτω το διάφραγμα και σφίγγουν τις πλευρές. 

Τι να κάνετε;: Φροντίστε να φοράτε το σωστό σουτιέν,να πετάτε τα παλιά σας σουτιέν μετά από 6 έως 9 μήνες . Θα ξέρετε ότι έχετε αγοράσει το σωστό σουτιέν, εάν το δάκτυλό σας χωράει ίσα-ίσα κάτω από την μπρετέλα όταν κουμπώνετε το σουτιέν στην μεσαία θέση.

Αλλά και οι κορσέδες μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα όπως: Εξασθένηση των μυών της κοιλιάς και της μέσης, δυσπεψία και αναπνευστικά προβλήματα.Αυτό συμβαίνει διότι ασκούν μεγάλη πίεση στις πλευρές και αυξάνουν τον κίνδυνο δυσπεψίας και εξασθένησης των μυών στην κοιλιακή χώρα και την μέση. Επιπλέον, προκαλούν κάμψη της σπονδυλικής στήλης και πιέζουν τους πνεύμονες.  Καλό είναι λοιπόν να αποφεύγετε την συνεχή χρήση του κορσέ. 

Επίσης τα ψηλά, ελαστικά εσώρουχα μπορεί να σας φέρουν αντιμέτωπες με : Δυσπεψία και πόνο στην κοιλιά. Τα συγκεκριμένα εσώρουχα  πιέζουν την κοιλιά και ωθούν το περιεχόμενο του στομάχου προς τον οισοφάγο, εμποδίζοντας ταυτοχρόνως την αποβολή των αερίων από τα έντερα.  Όταν αγοράζετε λοιπον αγοράζετε εσώρουχα, να τα δοκιμάζετε (πάνω από το δικό σας) και να βεβαιώνεστε ότι μπορείτε να περπατήσετε, να σκύψετε και να καθίσετε εν όσω τα φοράτε, δίχως να αισθάνεστε την παραμικρή πίεση.

ΠΗΓΗ: premium.paratiritis.gr