MEDSin

Οι Έλληνες δεν βγάζουν το τυρί από τη διατροφή τους


Μπορεί η οικονομική κρίση να έχει αναγκάσει τους Έλληνες να αφαιρέσουν από την καθημερινότητά τους πολλά τρόφιμα, όμως ανάμεσα σε αυτά δεν είναι το τυρί. 

Όπως φαίνεται και από την τελευταία έκδοση της κλαδικής μελέτης «Τυροκομικά Προϊόντα» της ICAP, η κατανάλωση τυροκομικών προϊόντων αυξάνεται τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με την Κωνσταντίνα Καλούδη, Consultant Κλαδικών Μελετών της ICAP, από το 2013 και μετά η εγχώρια κατανάλωση τυροκομικών προϊόντων ακολουθεί ανοδική πορεία, σημειώνοντας ποσοστό αύξησης 4,3% το 2013/2012 και 2,6% το 2014/2013. Επιπλέον, για το 2015 εκτιμάται ότι η κατανάλωση αυξήθηκε κατά περίπου 2% σε σχέση με το 2014, ενώ με τις ισχύουσες συνθήκες η κατανάλωση για το 2016 θα καταγράψει ανάλογο ρυθμό αύξησης.

Όσον αφορά στις επιλογές μας πάλι, οι περισσότεροι επιλέγουμε ελληνικά τυριά -με τα λευκά τυριά όπως η φέτα να έχουν το πλεονέκτημα-, χωρίς όμως να απορρίπτουμε και τελείως τα εισαγόμενα, με το ποσοστό τους να φτάνει στο 33%-35%. Την ίδια στιγμή βέβαια, αύξηση παρουσιάζουν και οι ποσότητες εξαγωγής τυροκομικών προϊόντων τα τελευταία χρόνια, με το ποσοστό εξαγωγικής επίδοσης να κυμαίνεται περίπου στο 21% τη διετία 2014-2015.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις