Πολιτική

Οι «εκλεκτοί» του ΣΥΡΙΖΑ για επτά Περιφέρειες


«Κλείδωσαν» οι υποψηφιότητες για επτά Περιφέρειες, μετά την πολύωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με την επιλογή της Ρένας Δούρου να διαψεύδει όλα τα σενάρια του προηγούμενου διαστήματος περί αποδυνάμωσής της. 

Τη σχετική εισήγηση έκανε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος αναφέρθηκε σε συσκέψεις που έχουν γίνει σε επίπεδο κομματικών οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα και πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε θέση να ανακοινώσει το «χρίσμα» σε επτά Περιφέρειες, ενώ ως το τέλος Οκτωβρίου, ή τις αρχές Νοεμβρίου θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιπες. 

Αναφορικά με την Περιφέρεια Αττικής, πολλοί εκτιμούν πως η επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η κ. Δούρου να βρεθεί αντιμέτωπη στη δεύτερη Κυριακή, με τον ‘’εκλεκτό’’  της ΝΔ Γιώργο Πατούλη, ώστε να ενεργοποιηθούν τα αντανακλαστικά του εκλογικού σώματος για μια αριστερή επιλογή.

Πάντως, σύμφωνα με όσα γνωστοποιήθηκαν οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες που θα κατέβουν στον αυτοδιοικητικό στίβο  είναι οι:  

Αττικής: Ρ. Δούρου
Ιονίου: Θ. Γαλιατσάτος
Δυτ. Μακεδονίας: Θ. Καρυπίδης
Πελοποννήσου: Γ. Δέδες
Δυτ. Ελλάδας: Απ. Κατσιφάρας
Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης: Κ. Κατσιμίγας
Στερεάς Ελλάδας: Δ. Αναγνωστάκης

Παράλληλα, αναφορικά με την εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας την ερχόμενη Κυριακή, φαίνεται να προκρίνεται να υπάρξει πρόταση για ενιαία ΠΓ, με μικρότερο αριθμό μελών από τη σημερινή, η οποία αριθμεί 29 μέλη, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει και πρόταση για διατήρηση της σημερινής δομής της. Τονίστηκε η επιθυμία όλων η νέα ΠΓ να προκύψει με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση. 

Ε. Κ 
 

Διαβάστε επίσης