Πολιτική

Ογδόντα μοντέρνες τοιχογραφίες στις όχθες του Τίβερη


 Ογδόντα έργα, ως μοντέρνες τοιχογραφίες, οι οποίες, μεταξύ των άλλων, παρουσιάζουν τον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι και την Ανίτα Έκμπεργκ σε μια σκηνή από το έργο «Γλυκιά Ζωή», τον πρώτο στρατιώτη που μπήκε στην Ρώμη το 1870, όταν η πόλη ανήκε στον πάπα, αλλά και τη λύκαινα, σύμβολο, σύμφωνα με τον μύθο, της «Αιώνιας Πόλης» στη Ρώμη.

Πρόκειται για εντυπωσιακές «Μurales», τοιχογραφίες στις όχθες του Τίβερη, που δημιούργησε ο διεθνούς φήμης Νοτιοαφρικανός καλλιτέχνη Ουίλιαμ Κέντριτζ.

Για τα εγκαίνια, επ' ευκαιρία των 2.767 ετών από την ίδρυση της Ρώμης, περιβαλλοντικοί σύνδεσμοι και αθλητικού όμιλοι οργάνωσαν μια ιδιαίτερη παρουσίαση του όλου αυτού έργου: Μια «πλωτή» επίσκεψη, με φουσκωτές βάρκες, για ντόπιους και τουρίστες.

Το έργο του 61χρονου Κέντριτζ φέρει τον τίτλο «Θρίαμβοι και θρήνοι: μια μελέτη για την Ρώμη» και μπόρεσε να γίνει πραγματικότητα χάρη στη συνεργασία του δήμου της ιταλικής πρωτεύουσας με το σύνδεσμο για την προβολή και φροντίδα του Τίβερη «Τevereterno». Συνολικά, τα «μουράλες» αυτά εκτείνονται για πεντακόσια μέτρα ενώ η τελετή εγκαινίων, θα πλαισιωθεί από τη μουσική των Νοτιοαφρικανών καλλιτεχνών Φίλιπ Μίλερ και Τουτούκα Σιμπίσι.