Χρηστικά

ΟΑΕΔ: Τρία προγράμματα για 16.000 ανέργους τους προσεχείς μήνες


Τρία νέα προγράμματα για την ένταξη στην αγορά εργασίας 16.000 νέων ανέργων, αναμένεται να ανακοινώσει τους επόμενους μήνες σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ, αναμένεται να ανακοινωθούν τρία νέα προγράμματα κατάρτισης και επιδοτούμενης απασχόλησης για 16.000 άνεργους, συνολικού προϋπολογισμού 90 εκατ. ευρώ.

Το πρώτο, εξ αυτών αφορά την κατάρτιση, πιστοποίηση και πρακτική άσκηση 3.000 νέων άνεργων, ηλικίας 24-29 ετών σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) με έμφαση σε ειδικότητες που σχετίζονται με την ανάπτυξη λογισμικού. Το πρόγραμμα έχει στόχο τη στήριξη ανέργων απόφοιτων θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης, κι έχει προϋπολογισμό 40,2 εκατ. ευρώ.

Το δεύτερο αφορά κατάρτιση και πιστοποίηση 3.000 ανέργων θεωρητική κατεύθυνσης, ηλικίας 22-29 ετών, προϋπολογισμού 16 εκατ. ευρώ.

Το τρίτο, επίσης κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίηση αφορά 10.000 νέους ανέργους ηλικίας 18-29, απόφοιτους δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας, που εμφανίζουν σημαντικές επιδόσεις, σε εξωστρέφεια και προοπτικές ανάπτυξης, προϋπολογισμού 40,2 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης