ΕΥΖην

Ο Warren Ellis των Bad Seeds δημιουργεί καταφύγιο άγριας ζωής στη Σουμάτρα


Ένα νέο καταφύγιο άγριας ζωής για ζώα που χρήζουν ειδικής φροντίδας δημιουργεί ο Αυστραλός μουσικός και συνθέτης, συνεργάτης του Nick Cave και μέλος των Bad Seeds, Warren Ellis, στη Σουμάτρα της Ινδονησίας.

Το Ellis Park, το οποίο φέρει το όνομα του καλλιτέχνη, θα αποτελέσει «μόνιμη στέγη για ζώα που δεν μπορούν να απελευθερωθούν πίσω στη φύση λόγω τραυματισμών που υπέστησαν από κακομεταχείριση από ανθρώπους».

Το καταφύγιο βρίσκεται σε στρατηγικής σημασίας τοποθεσία σε έκταση, δίπλα στο Κέντρο Άγριας Ζωής της Σουμάτρα. Η γη αγοράστηκε από τον Έλις και διατέθηκε στο Δίκτυο Διάσωσης Ζώων της Τζακάρτα, με τη βοήθεια των ακτιβιστών για την προστασία των ζώων, Λορίντα Τζέιν και Φέμκε ντεν Χάας, οι οποίοι είναι συνιδρυτές του καταφύγιου.
 
Σε συνέντευξή του στο «The Quietus», ο Γουόρεν Έλις εξήγησε ότι ενώ ο στόχος του Κέντρου Άγριας Ζωής της Σουμάτρας είναι συνήθως η απελευθέρωση των ζώων στη φύση, στόχος δικός του ήταν να δημιουργήσει το Ellis Park ένα μέρος για ζώα που δεν μπορούν να μείνουν ελεύθερα πίσω στη φύση.
 
«Αυτή η διαρκής ανάγκη για ένα μέρος για ζώα που δυστυχώς δεν μπορούν να εγκλιματιστούν ξανά στη φύση, με εντυπωσίασε ως ένα πραγματικά όμορφο πράγμα για να ασχοληθώ» είπε ο Έλις.
 
«Έχω ζήσει μια πραγματικά εκπληκτική, δημιουργική ζωή που πραγματικά ικανοποιεί. Υποθέτω ότι ήθελα πραγματικά να νιώσω ότι ανταποδίδω κάτι. Νομίζω ότι είναι τόσο απλό» ανέφερε.
 
Όταν ρωτήθηκε για τον ρόλο που θα αναλάβει στο καταφύγιο, ο Έλις είπε ότι θα επιδιώξει την ευαισθητοποίηση για την προστασία των ζώων και ότι βοηθά στον σχεδιασμό τον ιστότοπου του πάρκου και ότι σκοπεύει να συμμετάσχει όπου μπορεί.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης