ΕΥΖην

Ο Βαν Γκογκ σε... ψηφιακή γλώσσα στο Μέγαρο Μουσικής


Στην πολυμεσική έκθεση Van Gogh Alive - the experience

Όχι ότι ένας τόσο μεγάλος δημιουργός ήταν δυνατόν να φύγει ποτέ από το προσκήνιο, αλλά τον τελευταίο καιρό το έργο του Βίνσεντ βαν Γκογκ φαίνεται να είναι πιο επίκαιρο από ποτέ! Μετά την animation -ταινία επίτευγμα- «Loving Vincent», τη σκυτάλη πήρε η πολυμεσική έκθεση Van Gogh Alive - the experience, από τις 7 Νοεμβρίου, για τέσσερις μήνες, στο Μέγαρο Μουσικής.

Η πολυδιαφημισμένη, υψηλής τεχνολογίας εγκατάσταση, με τις 3.000 τριδιάστατες εναλασσόμενες εικόνες από έργα, σκίτσα και επιστολές του διάσημου Ολλανδού ζωγράφου, δημιούργησε κοσμοσυροή στις 36 πόλεις, όπου έχει, μέχρι στιγμής, περιοδεύσει στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ποιο είναι το μυστικό της; Πρόκειται για «μία μοναδική παρουσίαση όλων των έργων του Βίνσεντ βαν Γκογκ σε μία και μόνο φορά, κάτι που δεν έχει κανένα προηγούμενο» λένε οι διοργανωτές της.

Οι ρέουσες εικόνες έχουν ύψος από 3,5 έως 7 μέτρα και συνοδεύονται από τους ήχους κλασικών μοτίβων και γαλλικών τραγουδιών. «Μεταφέρεται, λοιπόν, η παραφορά της πινελιάς του Βαν Γκογκ στην κινούμενη εικόνα και στη ψηφιακή γλώσσα; Σίγουρα όχι. Μεταφέρεται, όμως, η ένταση μίας ολόκληρης εποχής και ασφαλώς σημαίνεται η ιδιαιτερότητα ενός ξεχωριστού ανθρώπου» τόνισε, μεταξύ άλλων, σήμερα σχετικά με την έκθεση, κατά τηυ διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο ιστορικός τέχνης Μάνος Στεφανίδης.

Η έκθεση Van Gogh Alive θα διαρκέσει έως τις 4 Μαρτίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 12 και 15 ευρώ.

με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις