Η άποψη του ISIS για τις διεθνείς σχέσεις βασίζεται σε μια έντονη διαίρεση ανάμεσα σε δύο ανταγωνιστικές σφαίρες : Τα εδάφη που διοικούνται από το χαλιφάτο, τα οποία αποκαλεί ως «το πεδίο του Ισλάμ», και τα εδάφη των εχθρών του, γνωστό ως «το πεδίο του πολέμου». Για μια ομάδα της οποίας η ιδεολογία βασίζεται σε ένα διπολικό σύμπαν στο οποίο ο καθένας είναι είτε φίλος είτε εχθρός -δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα σαν την ουδετερότητα- είναι χρήσιμο να έχει αντιπάλους που είναι εύκολα μισητοί.Και σε αυτή την διπολική λογική η ρητορική του Τράμπ είναι πολύ "χρήσιμη".Το ISIS προτιμά έντονα τον Tράμπ έναντι της Δημοκρατικής υποψήφιας, Χίλαρι Κλίντον.
Πράγματι, είναι πολύ πιο δύσκολο για το ISIS να δυσφημήσει την Κλίντον, η οποία επιμένει συνήθως ότι «το Ισλάμ δεν είναι εχθρός μας» και «οι Μουσουλμάνοι είναι ειρηνικοί και ανεκτικοί άνθρωποι».
Απο την άλλη πλευρά,οΤράμπ διεξάγει την προεκλογική εκστρατεία του με την υπόσχεση να εξαλείψει το Ισλαμικό Κράτος (επίσης γνωστό ως ISIS). Ο Ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος κάνει τακτικά πολεμικές δηλώσεις, όπως «Θα ήθελα να βομβαρδίσω … αυτούς τους βλάκες» και «Πρέπει να τους χτυπήσουμε μέχρι να τους διαλύσουμε» . Έχει πει ότι θα στείλει έως 30.000 περισσότερους Αμερικανούς στρατιώτες για την καταπολέμηση της ISIS και αρνείται να αποκλείσει την πιθανότητα χρήσης πυρηνικών όπλων εναντίον της οργάνωσης.
Μερικοί υποστηρικτές του ISIS ελπίζουν για μια προεδρία Tράμπ γιατί πιστεύουν ότι θα τροφοδοτήσουν την ριζοσπαστικοποίηση στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Καθώς το ISIS έχει υποστεί εδαφικές απώλειες και στρατιωτικές αποτυχίες στην Συρία και το Ιράκ, η προοπτική της ζωής σε ένα συρρικνούμενο και καταπολεμούμενο χαλιφάτο γίνεται όλο και λιγότερο ελκυστική για τους δυνητικούς νεοσύλλεκτους. Και έτσι, κατά το παρελθόν έτος, η προπαγάνδα του ISIS έχει γίνει όλο και πιο εστιασμένη στην ενθάρρυνση της γηγενούς τρομοκρατίας και των επιθέσεων από μοναχικούς λύκους στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη και αφιερώνει λιγότερη κάλυψη στις μάχες που πολεμά (και χάνει) σε δικό του έδαφος.
ΕΥΖην
Διαχρονική Αρετή: Πώς ο Κομφούκιος και ο Αριστοτέλης συναντώνται στο Τώρα
Ο Κομφούκιος και ο Αριστοτέλης στέκονται ως γίγαντες στην ιστορία της φιλοσοφίας, προσφέροντας βαθιές γνώσεις για την ανθρώπινη επιδίωξη της αρετής και της ηθικής ζωής. Παρά τα δια ...