ΕΥΖην

Ο Tom Ford επόμενος πρόεδρος του CFDA


Ο Tom Ford θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του Συμβουλίου Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής (Council of Fashion Designers of America), με τη θητεία του να αρχίζει τον Ιούνιο του 2019. Η απόφαση επικυρώθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του CFDA κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στην έδρα του οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ο βραβευμένος σχεδιαστής μόδας, σκηνοθέτης κινηματογράφου, σεναριογράφος και παραγωγός ταινιών διαδέχεται στην προεδρία του CFDA την Diane von Furstenberg.

Τον Απρίλιο του 2005, ο Αμερικανός σχεδιαστής ανακοίνωσε τη δημιουργία του δικού του brand πολυτελείας, ξεκινώντας από ανδρική σειρά ρούχων. Σήμερα, ο οίκος Tom Ford προσφέρει πλήρη συλλογή ανδρικών ενδυμάτων, καθώς και γυναικεία ενδύματα, αξεσουάρ, γυαλιά, καλλυντικά και πιο πρόσφατα εσώρουχα και ρολόγια. Έχει παρουσιάσει τις συλλογές του στο Λονδίνο, το Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη.

Ο Tom Ford διατέλεσε προηγουμένως διευθυντής δημιουργικού του ομίλου Gucci και σχεδίαζε για τους πολυτελείς οίκους μόδας Gucci και Yves Saint Laurent μέχρι το 2004.

Ο Αμερικανός δημιουργός ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός σχεδιαστή για την Κάθι Χάρντγουικ, μέλος του CFDA.

Είναι μέλος του Συμβουλίου Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής από το 2000 και έχει κερδίσει διάφορα βραβεία από τον οργανισμό: Σχεδιαστής Μόδας της Xρονιάς (2015, 2008), Σχεδιαστής Μόδας Γυναικείων Ενδυμάτων (2001), Σχεδιαστής Αξεσουάρ της Χρονιάς (2002), Έπαινος του Διοικητικού Συμβουλίου (2004), Διεθνής Σχεδιαστής της Χρονιάς (1995) και Βραβείο Συνολικής Καριέρας Geoffrey Beene (2014).

«Είχα το προνόμιο να είμαι μέλος της αμερικανικής κοινότητας της μόδας για πολλά χρόνια και έχω την εμπειρία των όσων κάνει το CFDA για τα μέλη του και τον κλάδο στο σύνολό του» δήλωσε ο Tom Ford. «Έχοντας ζήσει και δουλέψει σε όλες τις παγκόσμιες πρωτεύουσες μόδας του κόσμου, ανυπομονώ να συνεργαστώ με το Διοικητικό Συμβούλιο για να προωθήσω τη φωνή της αμερικανικής μόδας και των σχεδιαστών της. Ως πρόεδρος, ανυπομονώ να συνεχίσω το απίστευτο έργο που έχει κάνει τα τελευταία 13 χρόνια η Νταϊάν. Είναι μια πραγματική δύναμη και η συμβολή της στο CFDA και στην αμερικανική μόδα είναι ανεκτίμητη» τόνισε.

«Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που ο Tom Ford συμφώνησε να έρθει και να ηγηθεί του CFDA» δήλωσε η Diane von Furstenberg. «Η αμερικανική μόδα δεν θα μπορούσε να βρει μεγαλύτερο οραματιστή για να αυξήσει περαιτέρω τον αντίκτυπό της στο παγκόσμιο τοπίο. Ο Τομ είναι πρότυπο για όλους μας και είμαστε πολύ τυχεροί που τον έχουμε ως επόμενο πρόεδρο του CFDA» ανέφερε.

Το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής (CFDA) είναι μια μη κερδοσκοπική εμπορική ένωση που ιδρύθηκε το 1962 με μέλη 500 από τους σημαντικότερους Αμερικανικούς σχεδιαστών ανδρικών και γυναικείων ενδυμάτων, κοσμημάτων και αξεσουάρ.

Εκτός από τη διοργάνωση των ετήσιων Βραβείων Μόδας, CFDA Fashion Awards, ο οργανισμός οργανώνει την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης και έχει την ιδιοκτησία του Fashion Calendar, συνδρομητικής υπηρεσίας που είναι κύρια πηγή πληροφόρησης για τη μόδα, την ομορφιά, τα ΜΜΕ και τον πολιτισμό.

Το CFDA προσφέρει επίσης προγράμματα που υποστηρίζουν την επαγγελματική ανάπτυξη και υποτροφίες.

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες μόδα