Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ «ψήνει» μεταγραφή Σαρίδη από την Ένωση Κεντρώων


Άνοιγμα προς τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Γιάννη Σαρίδη επιχειρεί o ΣΥΡΙΖΑ. Το «φλερτ» εξελίσσεται εντός της Ολομέλειας της Βουλής, με τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Επικρατείας, Καλογήρου και Φλαμπουράρη να επαινούν το κοινοβουλευτικό έργο του κ.Σαρίδη, ο οποίο δήλωσε ότι θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης.

Η «επαφή» ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον Γιάννη Σαρίδη έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό διάστημα στο παρασκήνιο και πλέον λαμβάνει διαστάσεις ανοικτού «φλερτ» στο προσκήνιο. Μένει να φανεί, βεβαίως, αν η καταψήφιση του προϋπολογισμού εκ μέρους του κ.Σαρίδη, αποτελέσει και το εφαλτήριο για την προσχώρησή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις εντός του Κοινοβουλίου, καθώς ενδεχόμενη προσχώρηση του Σαρίδη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, θα σημάνει αυτόματα διάλυση της ΚΟ του Ένωσης Κεντρώων! Η τελευταία ως γνωστόν, βρίσκεται στο όριο των βουλευτών που απαιτεί ο κανονισμός της Βουλής, για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Βεβαίως μπορεί να εξελιχθεί και το εξής σενάριο: Ο Γιάννης Σαρίδης να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, παρέχοντας έτσι στήριξη στην κυβέρνηση, αλλά να παραμείνει στην ΚΟ της Ενωσης Κεντρώων.

Διαβάστε επίσης