Πολιτική

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στο εξώφυλλο του δημοφιλέστερου gay περιοδικού της Βρετανίας


 Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας που πόζαρε για το εξώφυλλο του Attitude, του gay περιοδικού με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία μεταξύ των εν λόγω εντύπων στην χώρα.

«Να είστε υπερήφανοι για αυτό που είστε και να μην νιώθετε ντροπή» δηλώνει ο Ούιλιαμ στο μηνιαίο τεύχος το οποίο θα κυκλοφορήσει την επόμενη Τετάρτη, απευθυνόμενος στην κοινότητα ΛΟΑΔ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι και Διεμφυλικοί).

«Το λέω προς όλους τους νεαρούς αναγνώστες που υπόκεινται σε εκφοβισμούς λόγω της σεξουαλικής τους ταυτότητας: να μην το αποδέχεστε αυτό, να το συζητάτε με έναν ενήλικο που εμπιστεύεστε, με έναν φίλο, έναν καθηγητή και αναζητήστε βοήθεια».

Η κυκλοφορία του περιοδικού, στο οποίο ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έδωσε συνέντευξη πριν από αρκετές εβδομάδες, όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, συμπίπτει χρονικά με το μακελειό στο Ορλάντο, όπου 49 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Την 12η Μαΐου, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ «κάλεσε τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΔ στα ανάκτορα του Κένσινγκτον για να συνομιλήσει μαζί τους και να ακούσει τις εμπειρίες τους» αναφορικά με την παρενόχληση που βιώνουν και τις ψυχολογικές συνέπειες αυτής, επισημαίνεται στο περιοδικό.

«Κανείς δεν πρέπει να διώκεται εξαιτίας της σεξουαλικότητάς του ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο» δήλωσε ο δεύτερος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου.