Διεθνή

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ εθεάθη να πουλάει το περιοδικό των αστέγων στους δρόμους του Λονδίνου


Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο δεύτερος στη σειρά διαδοχής στον βρετανικό θρόνο, εθεάθη αυτήν την εβδομάδα στους δρόμους του Λονδίνου να πουλάει τεύχη του περιοδικού των αστέγων Big Issue.

Φορώντας το κόκκινο γιλέκο και το καπελάκι της εταιρίας, τα χαρακτηριστικά σύμβολα των πωλητών, ο Ουίλιαμ εθεάθη την Τετάρτη κοντά στο Ουεστμίνστερ.

Οι άστεγοι συνήθως πωλούν το περιοδικό στους δρόμους και εξασφαλίζουν κάποια έσοδα από τις πωλήσεις αυτές.

Σε ανάρτηση στο LinkedIn, που συνοδεύεται από μια φωτογραφία του πρίγκιπα, ο Μάθιου Γκάρντνερ, συνταξιούχος αστυνομικός, ανέφερε ότι ο γαμπρός του εντόπισε τον Ουίλιαμ και απόλαυσε «μια ιδιωτική στιγμή με τον μελλοντικό βασιλιά μας, που ήταν σεμνός και εργάζεται ήσυχα στα παρασκήνια, βοηθώντας όσους έχουν ανάγκη».

«Το αποκορύφωμα αυτής της μοναδικής στιγμής ήταν όταν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ρώτησε τον γαμπρό μου αν ήθελε να αγοράσει το Big Issue και εκείνος του απάντησε «Δεν έχω ψιλά». Τότε ο Ουίλιαμ έβγαλε ένα φορητό τερματικό καρτών. Αυτά δεν σου τα μαθαίνουν».

Οι άστεγοι στη Βρετανία χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο POS, αφού ο αριθμός των ανθρώπων που κρατούν επάνω τους μετρητά έχει μειωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια.

Το γραφείο του Ουίλιαμ απέφυγε να σχολιάσει την ανάρτηση.

Όταν ήταν παιδιά, ο Ουίλιαμ και ο αδελφός του, ο Χάρι, επισκέπτονταν συχνά καταφύγια αστέγων μαζί με τη μητέρα τους, την πριγκίπισσα Νταϊάνα, στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού της έργου.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα