Διεθνή

Ο Πούτιν υπέγραψε την προσάρτηση 4 ουκρανικών περιοχών - Ζητά συνομιλίες με το Κίεβο


Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε τα διατάγματα προσάρτησης των τεσσάρων κατεχόμενων ουκρανικών περιοχών στη Ρωσία, κατά τη διάρκεια της μεγαλοπρεπούς φιέστας που έχει διοργανώσει. Σε μια κίνηση τακτικής με διφορούμενες ερμηνείες, την ώρα μάλιστα που είναι εν εξελίξει η μερική επιστράτευση στη Ρωσία, ο Πούτιν κάλεσε σε συνομιλίες την Ουκρανία. 

Οι κάτοικοι των περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας που προσαρτά η Ρωσία θα είναι «πολίτες μας για πάντα», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την ομιλία του ενώπιον μελών του πολιτικού προσωπικού του ρωσικού κράτους στο Κρεμλίνο.
«Οι κάτοικοι του Λουχάνσκ, του Ντονέτσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια γίνονται πολίτες μας για πάντα». «Οι άνθρωποι ψήφισαν για το κοινό μας μέλλον».

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος  ρώσος πρόεδρος κάλεσε την Ουκρανία «να σταματήσει αμέσως τις εχθροπραξίες» και να διαπραγματευθεί. «Καλούμε το καθεστώς του Κιέβου να σταματήσει αμέσως το πυρ, όλες τις εχθροπραξίες και να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την ομιλία του ενώπιον μελών του πολιτικού προσωπικού του ρωσικού κράτους στο Κρεμλίνο.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα