ΕΥΖην

Ο Pieter Mulier διευθυντής δημιουργικού του Azzedine Alaïa


Ο Pieter Mulier αναλαμβάνει καθήκοντα νέου διευθυντή δημιουργικού του Azzedine Alaïa.

Ο διορισμός ανακοινώθηκε τρία χρόνια μετά τον θάνατο του ιδρυτή του οίκου, Γαλλο-Τυνήσιου σχεδιαστή μόδας, Azzedine Alaïa το 2017.

Το εντυπωσιακό βιογραφικό του Mulier περιγράφει μια μακροχρόνια σχέση με τον Βέλγο σχεδιαστή Raf Simons, με τον οποίο άρχισε να συνεργάζεται ως ασκούμενος κατά τη διάρκεια της δημιουργίας της συλλογής Φθινόπωρο/Χειμώνας 2002 του Simons «Virginia Creeper».

Από τότε, ο Mulier ακολούθησε τον μέντορά του, Simons στον Jil Sander όπου ήταν διευθυντής αξεσουάρ και στον Calvin Klein όπου ήταν διευθυντής δημιουργικού μέχρι την αποχώρηση μαζί με τον Simons το 2018.

Οι γνώστες της μόδας αναγνωρίζουν τον Mulier από το ντοκιμαντέρ "Dior and I" του 2014, το οποίο περιγράφει λεπτομερώς την πρώτη συλλογή Haute Couture για τον Dior. Εκείνη την περίοδο ο Mulier δούλευε ως διευθυντής σχεδιασμού του Dior, ενεργώντας ως σύνδεσμος μεταξύ του Simons και των παρισινών ατελιέ.

«Είναι απόλυτο όνειρο να εντάσσομαι σε αυτόν τον περίφημο οίκο, στα όμορφα ατελιέ του και στην ταλαντούχα ομάδα του. Πάντα μπροστά από την εποχή του και ανοιχτό σε όλες τις τέχνες και τις κουλτούρες, το ισχυρό όραμα του Azzedine Alaïa έχει αποτελέσει έμπνευση, καθώς πάντα προσπαθούσε να δώσει τον απαραίτητο χρόνο στην καινοτομία και τη διαρκή δημιουργία» ανέφερε ο Mulier σε επίσημη δήλωση.

«Με αυτήν την τεράστια αίσθηση θαυμασμού και ευθύνης θα επιδιώξω να συνεχίσω την κληρονομιά του, την εξύμνηση της θηλυκότητας και την τοποθέτηση των γυναικών στην καρδιά της δημιουργίας» υπογράμμισε.

Γεννημένος στο Βέλγιο ο Peter Mulier σπούδασε Aρχιτεκτονική στο Institut Saint-Luc των Βρυξελλών και στη συνέχεια κλήθηκε από τον Simons να κάνει πρακτική άσκηση στο brand του και το 2002 έγινε επικεφαλής της ομάδας δημιουργικού.

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες μόδα