Οικονομία

O ΟΠΕΚ υποβάθμισε την πρόβλεψη για διεθνή ζήτηση αργού


Στην πρόβλεψη πως η διεθνής ζήτησης αργού πετρελαίου το τελευταίο τρίμηνο του 2021, θα υποβαθμιστεί, προέβη ο ΟΠΕΚ, εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα και περιμένει ότι θα επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα κατά το 2022.

Συγκεκριμένα, σημειώνει στη μηνιαία του έκθεση ότι η ζήτηση για αργό θα διαμορφωθεί στα 99,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα, το τέταρτο τρίμηνο του 2021, μικρότερη κατά 110.00 βαρέλια την ημέρα σε σχέση με την πρόβλεψη του προηγούμενου μήνα.

«Το αυξημένο ρίσκο των κρουσμάτων κορονοϊού, το οποίο οφείλεται εν μέρει στη μετάλλαξη Δέλτα, συσκοτίζει τις προοπτικές για τη ζήτηση αργού το τελευταίο τρίμηνο του έτους», υπογραμμίζεται στην έκθεση και συμπληρώνεται πως «ως εκ τούτου, η ζήτηση το δεύτερο τρίμηνο του 2021 προσαρμόστηκε ελαφρώς χαμηλότερα, καθυστερώντας εν μέρει την ανάκαμψη της ζήτησης για το πρώτο μισό του 2022».

Σύμφωνα με το Reuters, παρά την καθοδική αναθεώρηση για το τέταρτο τρίμηνο, ο ΟΠΕΚ αναβάθμισε τη ζήτηση για το 2022 στα 4,15 εκατ. βαρέλια την ημέρα αντί για 3,28 που ανέμενε τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις