Επιχειρήσεις

Ο όμιλος Φουρλή εξαγόρασε το εμπορικό πάρκο Florida 1


Συνεχίζοντας τις μεγάλες επενδύσεις της, η εταιρεία ακίνητης περιουσίας Trade Estates του ομίλου Φουρλή εξαγόρασε το εμπορικό πάρκο Florida 1, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα.

Οπως ανακοινώθηκε, η Trade Estates υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας "Κτηματοδομή", ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας του πάρκου. Τo τίμημα θα διαμορφωθεί με βάση την καθαρή θέση (NAV) της εταιρείας κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Εκτιμάται ότι η επένδυση αυτή θα αποφέρει στην Trade Estates ετήσια έσοδα 4,5 εκατ. ευρώ από μισθώματα, βελτιώνοντας τις επιδόσεις της ενόψει εισαγωγής της στο χρηματιστήριο.

Το Florida 1 εκτείνεται σε 132 στρέμματα, με εμπορικές επιφάνειες 31.407 τ.μ., μισθωμένες στο 100% σε δώδεκα από τις μεγαλύτερες εταιρείες λιανικής στην Ελλάδα (Leroy Merlin, ΑΒ Βασιλόπουλος, Jumbo, Κωτσόβολος, Μουστάκας, Jysk κλπ).

Φέτος εμφανίζει μεγάλη αύξηση της εμπορικής κίνησης, αποδεικνύοντας την ανθεκτικότητα του σε συνθήκες υειονομικής κρίσης με περιορισμούς στη λειτουργία των καταστημάτων. Παράλληλα δικαιώνει την επιλογή της στρατηγικής της Trade Estates να επικεντρωθεί σε αυτή την κατηγορία εμπορικών ακινήτων.

Το Εμπορικό Πάρκο βρίσκεται στην ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή της Θέρμης, με εύκολη οδική πρόσβαση κοντά στο ανατολικό άκρο της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης. Στη συγκεκριμένη τοποθεσία θα λειτουργήσει σταθμός μετρό της Γραμμής 2 που συνδέει στο αστικό κέντρο με το Αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Το Florida 1 μαζί με το γειτνιάζον Κατάστημα ΙΚΕΑ, που είναι επίσης ιδιοκτησία της Trade Estates, δημιουργούν έναν εμπορικό κόμβο 50.000 τ.μ. Ο όμιλος Φουρλή σκοπεύει να αξιοποιήσει τις συνέργειες που προκύπτουν και σχεδιάζει μέσω της ενεργούς διαχείρισης των περιουσιακών της στοιχείων και των ανακαινίσεων προστιθέμενης αξίας, την περαιτέρω αύξηση της απόδοσης του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου.

Επίσης, μέσω της παγκόσμιας δικτύωσης λιανικής που διαθέτει η διοίκησή του, ο όμιλος σκοπεύει να εισαγάγει νέα εμπορικά concepts στην ελληνική αγορά.

Τα εμπορικά πάρκα αποτελούν σήμερα την ισχυρότερη τάση στις νέες αναπτύξεις λιανικού εμπορίου παγκοσμίως, καθώς οι καταναλωτές έχοντας στη διάθεσή τους λιγότερο διαθέσιμο χρόνο αλλά και στη μετά Covid εποχή θα αναζητούν συνεχώς εύκολη, ασφαλή και άμεση πρόσβαση σε αγορές και υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα