Διεθνή

Ο Νιλ Γιανγκ θέλει να γίνει Αμερικανός για να ψηφίσει στις προεδρικές εκλογές του 2020


Ξεκίνησε τις διαδικασίες για να αποκτήσει την αμερικανική υπηκοότητα ο διάσημος Καναδός Νιλ Γιανγκ, ώστε να ψηφίσει στις προεδρικές εκλογές του 2020, αν και αντιμετωπίζει κάποιες καθυστερήσεις επειδή κάνει χρήση κάνναβης.

Ο 74χρονος Γιανγκ αποκάλυψε ότι προσπαθεί να γίνει Αμερικανός πολίτης πριν από το 2020 και έχει ήδη περάσει με επιτυχία το σχετικό τεστ.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι αμερικανικές αρχές τον ενημέρωσαν ότι «πρέπει να υποβληθώ σε ένα επιπλέον τεστ επειδή κάνω χρήση μαριχουάνας».

Οι αμερικανικές αρχές είχαν ανακοινώσει τον Απρίλιο ότι όσοι επιθυμούν να λάβουν την αμερικανική υπηκοότητα δεν θα πρέπει να εμπλέκονται σε «ορισμένες δραστηριότητες που συνδέονται με τη μαριχουάνα», ακόμη κι αν η χρήση της είναι νόμιμη σε κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ ή στη χώρα καταγωγής των αιτούντων, όπως συμβαίνει στον Καναδά, έγραψε ο Γιανγκ στον ιστότοπό του.

«Ειλικρινά ελπίζω ότι έχω αποδείξει τον ηθικό μου χαρακτήρα και ότι θα μπορέσω να ψηφίσω βάσει της συνείδησής μου είτε τον Τραμπ είτε τους αντιπάλους του (που ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστοί)», επεσήμανε ο Καναδός ρόκερ.

Το 2018 ο Γιανγκ, που στήριζε τον υποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών Μπέρνι Σάντερς, είχε εμποδίσει τον Τραμπ να χρησιμοποιήσει το τραγούδι του “Rockin in the Free World” στην προεκλογική του εκστρατεία καθώς εκείνος δεν του είχε ζητήσει την άδεια.

Ο Γιανγκ ζει από τα μέσα της δεκαετίας του 1960 στις ΗΠΑ.

«Πληρώνω φόρους εδώ, η όμορφη οικογένειά μου είναι όλη εδώ –είναι όλοι Αμερικάνοι--, οπότε θέλω να καταγραφεί η άποψή μου», είχε πει ο Γιανγκ στους Los Angeles Times.

Διαβάστε επίσης