Επιχειρήσεις

Ο Μυτιληναίoς ετοιμάζει μεγάλη επένδυση για παραγωγή γαλλίου


Μεγάλη επένδυση για παραγωγή γαλλίου ετοιμάζει ο όμιλος Μυτιληναίου, επιδιώκοντας να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του συγκροτήματος αλουμίνας-αλουμινίου που διαθέτει και να επωφεληθεί από την αυξανόμενη ζήτηση αυτού του σπάνιου ορυκτού, καλύπτοντας  τις ανάγκες της ευρωπαϊκής βιομηχανίας.

 Το αποκάλυψε ο επικεφαλής του ομίλου Ευάγγελος Μυτιληναίος,μιλώντας  σήμερα σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Ενωσης Μεταλλουργικών Βιομηχανιών (Eurometaux), στην οποία προεδρεύει. Είπε μάλιστα ότι η εταιρεία του έχει ήδη υποβάλει αίτηση στο Ταμείο Καινοτομίας για χρηματοδότηση επενδύσεων 350 εκατ. ευρώ που αφορούν τρία "κρίσιμα υλικά" (γάλλιο, βωξίτη, αλουμίνιο).

Για το γάλλιο επισημαίνεται ότι μπορεί να εξαχθεί ως υποπροϊόν στη διαδικασία μετατροπής του βωξίτη σε αλουμίνα και εν συνεχεία παραγωγής αλουμινίου.

Ως πρόεδρος του Eurometaux ο κ. Μυτιληναίος επανέλαβε το πάγιο αίτημα για διαμόρφωση αποτελεσματικής βιομηχανικής στρατηγικής για την Ε.Ε. και  κάλεσε την Ευρώπη να γίνει πιο τολμηρή, ώστε να συνεχίσει να είναι στην αιχμή των διεθνών εξελίξεων.

Βάζοντας στην ατζέντα τη γεωπολιτική ως το πιο κρίσιμο σκέλος της σημερινής και μελλοντικής κατάστασης, τόνισε πως πρέπει να διαμορφωθεί μία νέα συμμαχία μεταξύ των πολιτικών και του επιχειρείν, με κοινό αίτημα την πρόοδο για όλους τους Ευρωπαίους.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα