Πολιτική

Ο Μητσοτάκης καλεί στο Μαξίμου τον Μουτζούρη και τους δημάρχους Λέσβου, Χίου και Σάμου


Υπό το βάρος της εκρηκτικής ατμόσφαιρας που μαίνεται στα νησιά για την κατασκευή των κλειστών δομών, ο πρωθυπουργός καλεί στο Μαξίμου, τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, αλλά και Αντιπεριφερειάρχες και Δημάρχους της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου.

Η συνάντηση περιλαμβάνεται στο επίσημο πρόγραμμα του πρωθυπουργού για αύριο το οποίο ανακοίνωσε το Μαξίμου.

Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε:

Ο Πρωθυπουργός στις 17.00 θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, τους Αντιπεριφερειάρχες και τους Δημάρχους της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου.

Το μεσημέρι θα προηγηθεί η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου όπου μεταξύ άλλων θα γίνει παρουσίαση νομοθετικών πρωτοβουλιών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός σήμερα, στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον ομόλογό του της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφα, πηύθυνε έκκληση να πέσουν οι τόνοι στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου όπου και σήμερα σημειώθηκαν έντονα επεισόδια μεταξύ νησιωτών και ΜΑΤ, με αφορμή την επικείμενη κατασκευή των κλειστών κέντρων για τους μετανάστες.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε άγονες τις αντιδράσεις σημειώνοντας πως δεν οδηγούν πουθενά και πως είναι προς το συμφέρον των τοπικών κοινωνικών να λειτουργήσουν οι νέες κλειστές δομές και να κλείσουν οι παλιές.

«Η πολιτική της χώρας μας στο προσφυγικό έχει αλλάξει, τα σύνορα φυλάσσονται καλύτερα και στον Εβρο και στη θάλασσα», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης, ενώ απευθυνόμενος σε όσους εξετάζουν το ενδεχόμενο να έρθουν στην Ελλάδα χωρίς να δικαιούνται άσυλο, τους προειδοποίησε να μην το αποτολμήσουν».