Διεθνή

Ο μεγιστάνας Μπράνσον μαζεύει χρήματα για τη Βενεζουέλα


Γνωστός για τις καινοτόμες ιδέες του και τα επιχειρησιακά πλάνα ο βρετανός δισεκατομμυριούχος, Ρίτσαρντ Μπράνσον τάσσεται πλέον υπέρ της αλλαγής στη Βενεζουέλα.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, ο ίδιος σχεδιάζει μια συναυλία στην Κολομβία για να ενημερώσει την παγκόσμια κοινή γνώμη σχετικά με την κρίση στη Βενεζουέλα και για να συγκεντρωθούν χρήματα για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο αυτοανακηρυχθείς μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό και ο γνωστός πολιτικός της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπες ζήτησαν από τον Μπράνσον να διοργανώσει τη συναυλία, σύμφωνα με βίντεο που ανήρτησε ο δισεκατομμυριούχος χθες Πέμπτη στο Διαδίκτυο.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου στη μεθοριακή πόλη Κουκουτά της Κολομβίας, όπου έχει συγκεντρωθεί ανθρωπιστική βοήθεια για τη Βενεζουέλα, την είσοδο της οποίας στη χώρα εμποδίζει ο στρατός.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Γκουαϊδό είχε δηλώσει ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα εισέλθει στη Βενεζουέλα στις 23 Φεβρουαρίου.

"Στόχος μας είναι να συγκεντρώσουμε 100 εκατομμύρια δολάρια σε 60 ημέρες και να ανοίξουμε ξανά τα σύνορα της Βενεζουέλας ώστε επιτέλους η ανθρωπιστική βοήθεια να μπορέσει να φτάσει σε αυτούς που την έχουν περισσότερο ανάγκη", τόνισε ο Μπράνσον στο βίντεο.

"Με τη συμμετοχή πολλών διεθνών και τοπικών καλλιτεχνών, η συναυλία θα μεταδοθεί απευθείας μέσω του Διαδικτύου σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο", πρόσθεσε ο επικεφαλής της Virgin.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ