Χρηστικά

Ο «μαύρος Σεπτέμβρης» των celebrities – Σπίτια και περιουσίες στο σφυρί


«Εχει ο καιρός γυρίσματα» και ο φετινός Σεπτέμβρης θα είναι ίσως ο πιο «μαύρος» για  πολλούς celebrities -  πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν  τις προηγούμενες δεκαετίες  σε πολλούς τομείς της δημόσια ζωής, ή έγιναν γνωστά και αναγνωρίσιμα μέσα από τις κοσμικές στήλες και τις σελίδες των περιοδικών lifestyle.

Μαζί με το «πόπολο»,  τους δεκάδες χιλιάδες ανώνυμους  που έχασαν δουλειές και εισοδήματα και αδυνατούν πλέον να πληρώσουν τις δόσεις στεγαστικών δανείων, τα σπασμένα της μεγάλης οικονομικής κρίσης πληρώνουν τώρα και κάποιοι από τους άλλοτε «έχοντες και κατέχοντες», που η καθημερινότητα τους έδινε τροφή στα κουτσομπολίστικα περιοδικά, στα «πρωινάδικα» και στη φαντασία των μη προνομιούχων.

Αδυνατώντας να πληρώσουν τα χρέη τους σε τράπεζες και εφορία, βλέπουν να βγαίνουν στο σφυρί  τα περιουσιακά τους στοιχεία – ακόμη και  τα σπίτια τους. Πολλοί έχουν χάσει ήδη το μεγαλύτερο μέρος της περιουσία τους, σε πλειστηριασμούς που έγιναν  το προηγούμενο 18μηνο.

Τώρα έρχεται δεύτερο κύμα πλειστηριασμών, που θα σαρώσει ό,τι τους έχει απομείνει και θα πλήξει ακόμη πολλούς άλλους επώνυμους, που είχαν κατορθώσει μέχρι τώρα να κρατήσουν μακριά τους  δικαστικούς κλητήρες.

Βίλες και παλάτια «περασμένων μεγαλείων»

Μέσα στον Σεπτέμβριο θα βγουν στο σφυρί βίλες, εξοχικά στη Μύκονο, ακίνητα στο Κολωνάκι, μεζονέτες σε ακριβά προάστια, και υπερπολυτελείς μεγάλες επαύλεις σε Φιλοθέη, Κηφισιά κλπ,  πάνω στις οποίες κτίσθηκαν το image  και ο «μύθος» πολλών celebrities.

Οι πλειστηριασμοί ξεκινούν στις 4 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει από τον περασμένο Μάιο.

Ο πρώτος αφορά ό,τι ακίνητα έχουν απομείνει στον αποκαλούμενο «Πάπα του lifestyle» άλλοτε εκδότη Πέτρο Κωστόπουλο. Οι τράπεζες που τον χρηματοδότησαν για να εξαγοράσει όλες της μετοχές της εκδοτικής «ΙΜΑΚΟ» - η οποία κατέρρευσε προ ετών -  δύο οικόπεδα ιδιοκτησίας του που βρίσκονται στη Μύκονο, στη θέση Χουλάκια –Αναρούσκα. Το ένα, έκτασης 6.125 τ.µ. βγαίνει σε πλειστηριασµό µε τιµή πρώτης προσφοράς 46.795 ευρώ. Για το δεύτερο, 6.017 τ.µ. η τιµή εκκίνησης είναι 45.970 ευρώ. Τα έχει κατάσχει  η Eurobank για οφειλές 50.000 ευρώ.

Υπενθυµίζεται ότι σε προηγούμενους πλειστηριασμούς είχαν εκποιηθεί η πολυτελής μονοκατοικία του Πέτρου Κωστόπουλου στη Φιλοθέη και η βίλα του στη Μύκονο. Η μονοκατοικία περιήλθε στον πρώην αντιπρόεδρο της Jumbo Ευάγγελο Παπαευαγγέλου (γνωστό από την υπόθεση με τα POS των Κινέζων αγοραστών ακινήτων στην Ελλάδα).  Η βίλα της Μυκόνου αγοράστηκε από τους πολυεκατοµµυριούχους κοµµωτές Αλαν Πίτερς Ρέτζιναλντ και Τζον Τσαρλς Γουόρθινγκτον.

 Στον επόμενο πλειστηριασμό, στις 6 Σεπτεμβρίου, θα βγουν στο σφυρί  δύο διαμερίσματα του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου, στο Κολωνάκι. Ο πρώην δημοσιογράφος και νυν πολιτικός έχει μεγάλα ληξιπρόθεσμα χρέη σε τράπεζες και εφορία από τις εκδοτικές του δραστηριότητες.
Εκποιούνται ένα ισόγειο διαµέρισµα 56 τετραγωνικών και ένα δεύτερο 84 τετραγωνικών µέτρων, με τιµές πρώτης προσφοράς 70.000 και 182.000 ευρώ αντίστοιχα.

Πολλοί πλειστηριασμοί  θα γίνουν στις 11 Σεπτεµβρίου. Στο «ηλεκτρονικό σφυρί» θα βγεί η µονοκατοικία της δηµοσιογράφου πρώην παρουσιάστριας του Alpha Αλεξάνδρας Καπελετζή και του συζύγου της Μάκη Σεριάτου, πρώην ιδιοκτήτη μεγάλης διαφημιστικής εταιρείας.

Τα χρέη αυτής της εταιρείας «κυνηγούν» τώρα το ζευγάρι, που θα χάσει την πολυτελή μονοκατοικία του στο Κεφαλάρι. Το σπίτι είναι 540 τ.μ. χτισμένο σε οικόπεδο 1.085 τ.µ. και διαθέτει πισίνα. Εκποιείται σε δίο τμήματα. Η τιµή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 645.000 ευρώ για το 50% που ανήκει στον Μάκη Σεριάτο και επίσης 645.000 ευρώ για το υπόλοιπο 50% που ανήκει στη σύζυγό του.

Επιχειρηματίες που πτώχευσαν

Μαγαζιά, γραφεία, µονοκατοικίες και µία... θέση πάρκινγκ πλειστηριάζονται από την άλλοτε τεράστια περιουσία της οικογένειας Βωβού. Στις 11 Σεπτεµβρίου θα πραγµατοποιηθούν πέντε ηλεκτρονικοί πλειστηριασµοί ακινήτων που ανήκουν στη Μαρία Βωβού. Αφορούν µία µεζονέτα στο Μαρούσι 401 τµ µε τιµή πρώτης προσφοράς 150.000 ευρώ, µονοκατοικία στη Νέα Φιλαδέλφεια µε τιµή πρώτης προσφοράς 50.000 ευρώ για το ισόγειο και 70.000 ευρώ για τον πρώτο όροφο, κατάστηµα 16 τµ στο AGORA CENTER, µε τιµή πρώτης προσφοράς 30.000 ευρώ και ένα  19 τμ στο ισόγειο του ATRINA CENTER, µε τιµή πρώτης προσφοράς 20.000 ευρώ.

Ακίνητα της οικογένειας Βωβού θα εκποιηθούν και στον δεύτερο γύρο πλειστηριασµών, που έχει προγραµµατισθεί για τις 25 Σεπτεµβρίου. Πρόκειται για ένα γραφείο ιδιοκτησίας του Μπάµπη Βωβού στην οδό Σόλωνος, µε επιφάνεια 21 τ.µ. και τιµή πρώτης προσφοράς 29.600 ευρώ και  δύο υπόγειους επαγγελματικούς χώρους και µία θέση στάθµευσης στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, στο κέντρο της Αθήνας, που ανήκουν στη Μαρία Βωβού. Ο ένας είναι 34 τµ και βγαίνει µε τιµή πρώτης προσφοράς 23.000 ευρώ. Ο άλλος 108 τµ µε τιµή πρώτης προσφοράς 65.000 ευρώ. Για  τη θέση στάθµευσης στον δεύτερο υπόγειο η τιμή εκκίνησης.

Στις 25 Σεπτεµβρίου θα συνεχισθεί το σίριαλ των πλειστηριασμών για την περιουσία του σχεδιαστή μόδας και επιχειρηματία Λάκη Γαβαλά, ο οποίος έχει χάσει ήδη πολλά ακίνητα του από κατασχέσεις τραπεζών και της εφορίας. Αυτή τη φορά θα βγεί στο σφυρί οικοπεδική έκταση 7.666 τµ, που ανήκει στην εταιρεία του και βρίσκεται στην Παιανία. Στο οικόπεδο είναι εγκατεστημένη βιοτεχνία γαλακτοκοµικών προϊόντων, κτίσματα συνολικής επιφάνειας 1.388 τµ. Ο πλειστηριασµός πραγµατοποιείται για χρέη µόλις 100.000 ευρώ. Η τιµή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 494.000 ευρώ.

Θα προηγηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου η εκποίηση ενός εμπορικού σήματος, που η αξία του υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα 3 εκατ. ευρώ. Είναι το «Outlet Carouzos», που µετρά 18 χρόνια παρουσίας στον χώρο των ειδών ένδυσης-υπόδησης και καλλυντικών και αρωµάτων. Ανήκει στα αδέλφια Μανώλης και Βασίλης Καρούζος και εκποιείται για οφειλή 1.381.316 ευρώ. Η τιµή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 2.900.000 ευρώ.
Η οφειλή προέρχεται από την αλυσίδα καταστημάτων «Καρούζος», που είχε παρουσιάσει μεγάλη ανάπτυξη στη 15ετία 1993-2008. Στην συνέχεια πήρε την κατιούσα, έκλεισε καταστήματα και μπήκε σε καθεστώς προστασίας από τους δανειστές.
Τώρα οι ιδιοκτήτες της  καλούνται να πληρώσουν και με την προσωπική τους περιουσία

Γραφείο με θέα και... υποθήκες

Χρονικό περιθώριο δύο μηνών για να βρεί λύση έχει ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, που είναι καταχρεωμένος και απειλείται με κατασχέσεις από τράπεζες και εφορία. Δεν φαίνεται όμως να υπάρχει διέξοδος.

Στις 23 Οκτωβρίου βγαίνει στο σφυρί το γραφείο του στο Κολωνάκι, για τραπεζική οφειλή μόλις 100.000 ευρώ σε γνωστή τράπεζα. Το γραφείο είναι στην οδό Σόλωνος στον 8ο όροφο, έχει επιφάνεια  213 τετραγωνικά µέτρα και θα βγεί στο σφυρί με τιµή εκκίνησης  441.000 ευρώ.

Βαρύνεται µε προσηµείωση τράπεζας για 720.000 ευρώ, με υποθήκη υπέρ της ∆ΟΥ Αθηνών για  851.000 ευρώ και με δύο αναγκαστικές κατασχέσεις για οφειλές 879.000 ευρώ.