ΕΥΖην

Ο Matt Damon συνυπογράφει βιβλίο για την πρόσβαση όλων σε καθαρό νερό


Ο Matt Damon έχει μερικούς επώνυμους υποστηρικτές για το βιβλίο του με θέμα την πρόσβαση σε ασφαλές νερό που θα κυκλοφορήσει την 1η Μαρτίου.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον και ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης Μοχάμεντ Γιουνούς είναι μεταξύ εκείνων που έγραψαν εγκώμια για το «The Worth of Water» στο οποίο ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και σκηνοθέτης συνεργάστηκε με τον πολιτικό και περιβαλλοντικό μηχανικό, Γκάρι Γουάιτ.

Ο Ντέιμον επισκέφθηκε τη Ζάμπια το 2006 και μαζί με τον Γουάιτ ίδρυσαν τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς Water.org και WaterEquity.

Ο Ντέιμον και ο Γουάιτ συναντήθηκαν σε συγκέντρωση της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Κλίντον το 2008, σύμφωνα με το AP.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που γράψαμε αυτό το βιβλίο μαζί και ανυπομονούμε να μοιραστούμε την ιστορία του τι συμβαίνει όταν ένας ηθοποιός του κινηματογράφου και ένας πολιτικός μηχανικός συνεργάζονται για να προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν την παγκόσμια κρίση του νερού - τα εμπόδια, τις ανακαλύψεις και τις μεγάλες κατακτήσεις και τους απίστευτους ανθρώπους που συναντήσαμε στην πορεία» ανέφεραν οι Ντέιμον και Γουάιτ σε ανακοίνωσή τους.

«Το ταξίδι μας έχει αποδείξει δύο πράγματα: Ένα, ότι η επίλυση της κρίσης του νερού είναι εφικτή — μέσα στη διάρκεια της ζωής μας. Και δύο, ότι το κλειδί είναι να απελευθερώσουμε την απίστευτη αποφασιστικότητα και την επινοητικότητα των ανθρώπων που παλεύουν καθημερινά για τα απαραίτητα όπως το ασφαλές νερό και τις εγκαταστάσεις υγιεινής και αποχέτευσης».

Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο Portfolio, του ομίλου Penguin Random House, το βιβλίο «The Worth of Water» είναι η ιστορία του πώς οι κοινότητες και τα άτομα μπορούν να ενδυναμωθούν να κάνουν μακροχρόνιες επενδύσεις στη δική τους ευημερία».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα