Επιχειρήσεις

O Μασκ πουλάει μετοχές της Tesla - Πώς εμπλέκεται το Twitter


Στην πώληση μετοχών της Tesla, ύψους περίπου 7 δισ. δολαρίων, προχώρησε σε τις τελευταίες ημέρες, ο Έλον Μασκ, όπως αναφέρουν στοιχεία που υποβλήθηκαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών, με σκοπό να έχει μετρητά στην περίπτωση που εξαναγκασθεί να αγοράσει το Twitter.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Tesla πούλησε σχεδόν 7,9 εκατομμύρια μετοχές σε λίγες ημέρες, από 838,57 μέχρι 911,75 δολάρια, ήτοι 6,88 δισεκατομμύρια δολάρια.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι μέτοχοι της Tesla ενέκριναν σπλιτ μετοχών 3 προς 1 που θα λάβει χώρα στις 24 Αυγούστου, ενώ όπως ανακοινώθηκε η διαπραγμάτευση θα ξεκινήσει σε προσαρμοσμένη στο σπλιτ βάση στις 25 Αυγούστου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μασκ προέβη στην πώληση μετοχών της Tesla, ύψους 4 δισ. δολαρίων, κατά τον Απρίλιο, όταν και πραματοποιήθηκε το αρχικό deal με το Twitter, το οποίο έφτανε ταί 44 δισ. δολάρια, ενώ ο ίδιος είχε αναρτήσει εκείνη την περίοδο πως «δεν προγραμματίζονται άλλες πωλήσεις TSLA μετά από σήμερα».

Χθες , όμως, προχώρησε σε νέα ανάρτηση, τονίζοντας ότι ολοκλήρωσε με τις πωλήσεις και συμπλήρωσε: «Στην (ελπίζουμε απίθανη) περίπτωση που το Twitter επιβάλει αναγκαστικά το κλείσιμο αυτής της συμφωνίας *και* ορισμένοι εταίροι δεν συμμετέχουν, είναι σημαντικό να αποφευχθεί μια πώληση έκτακτης ανάγκης των μετοχών της Tesla».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα