Πολιτική

Ο Κοτζιάς παραδίδει, ο Καμμένος συνεχίζει τις παρασπονδίες


Στον απόηχο του θετικού αποτελέσματος της πρώτης ψηφοφορίας στην Βουλή της πΓΔΜ, πραγματοποιείται σήμερα η παράδοση-παραλαβή στο ελληνικό ΥΠΕΞ.  Πληροφορίες λένε ότι η συνάντηση Τσίπρα-Κοτζιά δεν θα προσθέσει ένα ακόμη ¨επεισόδιο" σε σίριαλ αντιπαράθεσης. Ωστόσο συνεργάτες του κ. Κοτζιά δεν αποκλείουν κάποιες αιχμές από την πλευρά του τέως ΥΠΕΞ, οι οποίες όμως θα είναι «εντός πλαισίου» και δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα.

Ο σχεδιασμός μάλιστα περιλαμβάνει παράκαμψη του τυπικού (δηλώσεις στο πόντιουμ) προς χάριν μίας «χαλαρής συζήτησης» που θα διεξαχθεί στο υπουργικό γραφείο.

Ενδεικτική της προσπάθειας να πέσουν οι τόνοι είναι οι δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες,ο οποίος αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για το Νίκο Κοτζιά, τονίζοντας ότι αφήνει πίσω του ένα σπουδαίο έργο.

Ο Αλέξης Τσίπρας εκθείασε τις γνώσεις και τις ικανότητες του κ. Κοτζιά περί της εξωτερικής πολιτικής υποστηρίζοντας ότι είναι «ανοιχτό βιβλίο» και ότι θα συνεχίσει να τον συμβουλεύεται.

Σχετικά με την παραίτηση που υπέβαλε, δήλωσε ότι βρίσκεται στο γραφείο του με την ένδειξη «αυστηρά προσωπικό», ότι θα την διαβάσει κι ότι δεν θα την δώσει στη δημοσιότητα, όπως ο πρώτος ζήτησε.

Ωστόσο, το παράδοξο είναι ότι ένας από τους συνυπογράφοντες τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Νίκος Κοτζιάς παραδίδει τη σκυτάλη του ΥΠΕΞ στον Αλέξη Τσίπρα, την ώρα που ο πολέμιος της Συμφωνίας, ο ΥΠΕΘΑ και κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος, όχι μόνο παραμένει στην κυβέρνηση, αλλά συνεχίζει συστηματικά να υπονομεύει τη συμφωνία με τον πλέον αιχμηρό τρόπο.

Τελευταία ηχηρή διαφοροποίηση του ΥΠΕΘΑ το εμπρηστικό σχόλιο του για τη χθεσινή ψηφοφορία στη σκοπιανή βουλή. Ο κ. Καμμένος σε tweet του άφησε αιχμές για αντιδημοκρατικές ενέργειες στη γείτονα (δωροδοκία βουλευτών της αντιπολίτευσης) προκειμένου να περάσουν οι συνταγματικές αλλαγές που προωθεί ο Ζόραν Ζάεφ.

Το ζητούμενο είναι πως θα ενεργήσει ο Αλέξης Τσίπρας στην εικόνα διγλωσσίας που φαίνεται να προσδίδει στην κυβέρνηση η στάση του Πάνου Καμμένου. Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ δεν φαίνεται να βάζει νερό στο κρασί του και κατά τις εκτιμήσεις πολιτικών σχολιαστών θα συνεχίσει να διαφοροποιείται στο θέμα του σκοπιανού.

Διαβάστε επίσης