Πολιτική

Ποιοί στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του K. Μπακογιάννη για την Αθήνα


 Πολλά νέα πρόσωπα που πρωτοεμφανίζονται στα αυτοδιοικητικά, αλλά και νυν και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι εκλεγμένοι με ψηφοδέλτια άλλων παρατάξεων, στελεχώνουν τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» με τον οποίο ο Κώστας Μπακογιάννης θα διεκδικήσει  τον δημαρχιακό θώκο στην Αθήνα.

 Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου έγινε στο κλειστό γήπεδο του Μετς, παρουσία  πολιτικών, παραγόντων της αυτοδιοίκησης και μεγάλου πλήθους φίλων και υποστηρικτών.

Περίπου 6 στους 10 υποψήφιους θα διεκδικήσουν πρώτη φορά την ψήφο των Αθηναίων. Στην ομιλία του ο Κ. Μπακογιάννης είπε ότι  «είναι η πλέον υπερκομματική και πολυσυλλεκτική ομάδα που έχει δοκιμάσει την τύχη της στην Αθήνα τις τελευταίες δεκαετίες». Τόνισε επίσης ότι η σύνθεση του ψηφοδελτίου «συνδυάζει την πολύτιμη εμπειρία και γνώση με τη φρεσκάδα της ανανέωσης».

Από την παράταξη Καμίνη, υποψήφιοι με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη είναι οι αντιδήμαρχοι Ανδρέας Βαρελάς, Γιώργος Αποστολόπουλος, Ελένη Μυριβήλη και η δημοτική σύμβουλος Μελίνα Δασκαλάκη.

Επίσης, υποψήφιοι είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι από παρατάξεις της τωρινής αντιπολίτευσης στον δήμο: Νίκος Βαφειάδης, Χρήστος Τεντόμας και Νίκος Αβραμίδης.

Επίσης το ψηφοδέλτιο περιλαμβάνει τους Αλεξία Έβερτ-Αλβέρτη, επικοινωνιολόγο, Σεραφίνα Παπαδημητρίου από την action animal, τον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή Γιούρκα Σεϊταρίδη, τους δημοσιογράφους Λευτέρη Σκιαδά, Ανδρέα Κωνσταντάτο και Πόπη Δομάζου, τους ηθοποιούς Νίκο Ορφανό και Άγγελο Παπαδημητρίου, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρο Καφούκη, τη μουσικό Χριστίνα Κόκοτα, τους πρώην δημοτικούς συμβούλους Ανδρέα Παπαδάκη, Βασίλη Κορομάτζο κ.ά.

Παράλληλα με τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, ο κ. Μπακογιάννης παρουσίασε και τους υποψηφίους της παράταξης του, στα επτά δημοτικά διαμερίσματα της Αθήνας.

Διαβάστε επίσης