Πολιτική

Ο. Κεφαλογιάννη: Γιατί δεν είμαι στην κυβέρνηση


Τον λόγο για τον οποίο δεν αποδέχθηκε την πρόταση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, να συμμετέχει στην κυβέρνηση ανέφερε η Όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας σήμερα (12/7) στο OPEN.

Η βουλευτής της ΝΔ άφησε να εννοηθεί ότι υπήρχε συμφωνία για να γίνει Υπουργός Πολιτισμού, ωστόσο αντ΄αυτού της προτάθηκε άλλο υπουργείο.

 Συγκεκριμένα δήλωσε: «σε αυτές τις περιπτώσεις δεν γίνεται κουβέντα. Σου λέει κάποιος, σου προτείνουμε το Υπουργείο Τουρισμού και εσύ λες ευχαριστώ, θα προτιμήσω να παραμείνω απλή βουλευτής και να στηρίξω από τη Βουλή το κυβερνητικό έργο. Προφανώς όταν έχεις δουλέψει 2,5 χρόνια τον τομέα του Πολιτισμού, έχεις και μία συμφωνία ότι αυτή θα είναι η θέση σου σε ένα κυβερνητικό έργο. Όταν σου λένε ότι τον Πολιτισμό θα τον έχει κάποιος άλλος στην κυβέρνηση και εσύ μπορείς αν θες να πας στο Τουρισμού... προφανώς υπήρχε μια συμφωνία... προφανώς, ο πρωθυπουργός αποφασίζει, κρίνει πως θα αξιοποιήσει τα στελέχη του...».

Η ίδια ανέφερε για το έργο της στον τομέα του Πολιτισμού και για τον κύκλο στον Τουρισμό που έκλεισε: 

«Ήταν μία μεγάλη πρόκληση να δουλέψουμε σκληρά και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου του πολιτισμού, της τέχνης και να πείσουμε ότι έχουμε σχέδιο.Τα χρόνια αυτά, έχω καταθέσει δεκάδες ερωτήσεις στη Βουλή, τα θέματα των πνευματικών δικαιωμάτων, για κλειστά πωλητήρια και αναψυκτήρια στους αρχαιολογικούς χώρους, για κινηματογράφους κτλ. Υπήρχε και αντιπολιτευτικό έργο και δεκάδες ομιλίες για θέματα πολιτισμού. Ήμουν έτοιμη να προσφέρω στον τομέα αυτό τις γνώσεις και τις δυνάμεις μου. Ο πρωθυπουργός μου πρότεινε το Υπουργείο Τουρισμού. Θεωρώ ότι είχα κάνει τον κύκλο μου, ο οποίος είχε μετρήσιμα αποτελέσματα και είχα προσφέρει έργο και ήμουν έτοιμη για το επόμενο βήμα. Θεωρούσα σωστό, στο Υπουργείο Τουρισμού να αναλάβει κάποιος άλλος, να δοκιμαστεί, να δουλέψει και να προχωρήσει. Όταν έχουμε κάνει έναν κύκλο πρέπει να δίνουμε την ευκαιρία σε άλλους να δοκιμαστούν».