ΕΥΖην

Ο Kanye West αγόρασε το σπίτι των παιδικών του χρόνων στο Σικάγο


Tο σπίτι όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια στο Σικάγο αγόρασε ο ράπερ, επιχειρηματίας και πλέον δισεκατομμυριούχος Kanye West, έναντι 225.000 δολαρίων.

Η Donda West, η εκλιπούσα μητέρα του Kanye West, είχε αγοράσει το σπίτι στη γειτονιά South Shore το 1980 και το πούλησε το 2004.

«Υπήρξαν πολλά προβλήματα» αποκάλυψε ο ρεπόρτερ κτηματομεσιτικών θεμάτων του WGN News, Ντέινς Ρόντκιν.

«Βρίσκεται στο South Shore Drive. Είχε κατασχεθεί και πριν από αρκετά χρόνια άρχισε να γκρεμίζεται, έως ότου το αγόρασε ο πρώην συνεργάτης του ράπερ Rhymefest» ανέφερε ο ρεπόρτερ.

Το αρχικό σχέδιο, εξήγησε ο Ρόντκιν, ήταν το κτίριο να χρησιμοποιηθεί ως «θερμοκοιτίδα τέχνης», αλλά τελικά εγκαταλείφθηκε.

Στη συνέχεια ανακοίνωσαν ότι θα το κατεδαφίσουν, επειδή θα κοστίσει λιγότερο να χτίσουν ένα καινούριο από την ανακαίνιση, επειδή ήταν εγκαταλελειμμένο για χρόνια, πρόσθεσε.

Ο Kanye West και ο Rhymefest είχαν έντονη και δημόσια διαμάχη για την οργάνωση Donda’s House που ίδρυσε ο ράπερ το 2011 και τη χρηματοδότηση της «θερμοκοιτίδας τέχνης».

Δεν έχει γνωστοποιηθεί αν ο Kanye West σχεδιάζει να ακολουθήσει το πλάνο δημιουργίας ενός κέντρου για νέους καλλιτέχνες, παρά μόνο ότι θα διαθέσει 60.000 δολάρια για την ανακαίνιση του κτιρίου.

Το Forbεs πρόσφατα ανακήρυξε επίσημα τον Kanye West δισεκατομμυριούχο, με περιουσία 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά ο ίδιος εξέφρασε δυσαρέσκεια, υποστηρίζοντας ότι διαθέτει 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε επίσης