ΕΥΖην

Ο Jay-Z επικεφαλής στρατηγικής εταιρείας κάνναβης


Στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο της κάνναβης εισήλθε ο Jay-Z, αναλαμβάνοντας επικεφαλής στρατηγικής στην εταιρία Caliva της Καλιφόρνια.

Η Caliva ιδρύθηκε στο Σαν Χοσέ το 2015. O Jay-Z άρχισε μια μακρόπνοη συνεργασία μαζί της κατά την οποία θα εστιαστεί στην ευαισθητοποίηση και στη δημιουργική διεύθυνση της εταιρίας.

Ο δισεκατομμυριούχος ράπερ, του οποίου ο επίσημος τίτλος στην Caliva θα είναι επικεφαλής στρατηγικής, θα προάγει τις προσπάθειες κοινωνικής ευθύνης διευρύνοντας την κατάρτιση στην εργασία για πρώην φυλακισμένους και καλλιεργώντας την ποιότητα και την τιμιότητα στην ανάπτυξη της βιομηχανίας της νόμιμης κάνναβης, ανακοίνωσε η εταιρία.

"Θέλουμε να δημιουργήσουμε κάτι καταπληκτικό και να είναι ευχάριστο κατά τη διαδικασία, να κάνουμε καλό και να κερδίσουμε φίλους στην πορεία αυτή", είπε ο ράπερ.

Νωρίτερα φέτος, ο Jay-Z βοήθησε στην έναρξη της δράσης της οργάνωσης ποινικής δικαιοσύνης Reform Alliance που έχει στόχο να βοηθήσει ένα εκατομμύριο Αμερικανούς να βγουν από τη φυλακή με δικαστική επιτήρηση ή να αποφυλακιστούν υπό όρους μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Ο 49χρονος σύζυγος της επίσης διάσημης Beyonce ήταν σύμφωνα με το περιοδικό Forbes τον Ιούνιο ο πρώτος καλλιτέχνης της hip-hop που έγινε δισεκατομμυριούχος λόγω των επενδύσεων του στην ένδυση, στη σαμπάνια, στην επιχείρηση παροχής υπηρεσιών μεταφοράς Uber και στη δική του εταιρία ψυχαγωγίας Roc Nation.

Ο Jay-Z είναι ο τελευταίος χρονικά που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη βιομηχανία της μαριχουάνας, καθώς η νομιμοποίησή της για ψυχαγωγική χρήση έχει επεκταθεί σε 11 πολιτείες, ανάμεσά τους η Καλιφόρνια.

Ο ράπερ Snoop Dogg έχει τη δική του εταιρία Leafs by Snoop, ενώ η ηθοποιός Γούπι Γκόλντμπεργκ λάνσαρε το 2016 μια σειρά ιατρικών προϊόντων μαριχουάνας για την ανακούφιση των γυναικών από τους έντονους μυϊκούς σπασμούς της περιόδου.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις