Διεθνή

Ο Ίλον Μασκ συμφωνεί με τον ευρωπαϊκό κανονισμό για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης


Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την Εσωτερική Αγορά Τιερί Μπρετόν συναντήθηκε χθες με τον εκτελεστικό διευθυντή της Tesla Inc Ίλον Μασκ στο Τέξας. Οι δύο άντρες άφησαν να εννοηθεί ότι συμφώνησαν σχετικά με έναν ευρωπαϊκό κανονισμό για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν την ολοκλήρωση της αγοράς της Twitter Inc από τον Μασκ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μερικές εβδομάδες μετά την ανακοίνωση μιας συμφωνίας από τον Μασκ για την εξαγορά του Twitter έναντι τιμήματος 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων (41,65 δισεκατομμυρίων ευρώ).

Σε ένα βίντεο με τους δύο άντρες, το οποίο ανάρτησε ο Μπρετόν στο Twitter, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος λέει ότι εξήγησε στον Μασκ τη σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις ψηφιακές υπηρεσίες.

Μπρετόν και Μασκ δεν αναφέρθηκαν σε λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα νομοθεσία για τις ψηφιακές υπηρεσίες που προβλέπει την επιβολή υψηλών προστίμων κατά εταιριών που δεν ελέγχουν το παράνομο περιεχόμενο αναρτήσεων. Οι κανόνες της ευρωπαϊκής νομοθεσίας απαγορεύουν για παράδειγμα, διαφημίσεις που απευθύνονται σε παιδιά ή βασίζονται στη θρησκεία, στο φύλο, στην καταγωγή, αλλά και στις πολιτικές απόψεις.

Ο Μασκ εξασφάλισε μία συμφωνία για την εξαγορά του Twitter τον προηγούμενο μήνα μαζί με δέσμευση για την αναζωογόνηση της εταιρίας και την αύξηση του αριθμού των χρηστών μέσω της εξάλειψης αυτοματοποιημένου λογισμικού πλασματικών χρηστών, αλλά και της μείωσης του ελέγχου σε αναρτήσεις προκειμένου να εξυπηρετηθεί καλύτερα η “ελευθερία του λόγου.”

Το σχόλια του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου προκάλεσαν ένα δεύτερο σχόλιο από τον Μπρετόν ότι το Twitter πρέπει να συμμορφωθεί με τους νέους ευρωπαϊκούς κανόνες (DSA) ελέγχοντας τις αναρτήσεις με παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο.

Ο Μπρετόν και ο Μασκ αναμένονταν ότι θα συζητούσαν τα προβλήματα στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού στη διάρκεια της επίσκεψης του Ευρωπαίου αξιωματούχου στις νέες εργοστασιακές εγκαταστάσεις της Tesla Inc στο Όστιν του Τέξας.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Twitter