Επιχειρήσεις

Ο Ίλον Μασκ έχασε πάνω από 100 δισ. δολάρια το 2022


Με τις μετοχές της Tesla να πιάνουν χαμηλό 2 ετών ο Ίλον Μασκ κατέγραψε απώλειες άνω των 100 δισ. δολαρίων το 2022, ενώ μονό χθες έχασε 8,6 δισεκατομμύρια.

Παρόλα ταύτα, η σημαντική πτώση του τρέχοντος έτους, δεν επηρεάζει την κατάταξη του στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, παραμένοντας, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, πρώτο, ενώ η περιουσία του αγγίξει 169,8 δις. Προ ενός έτους, είχε φτάσει στα 340 δισεκατομμύρια δολάρια, πετώντας από την κορυφή τoν Τζεφ Μπέζος.

Κατά τον προηγούμενο μήνα ο Μασκ εξαγόρασε το Twitter, έναντι 44 δις δολαρίων, με απολύσεις και παραιτήσεις να μειώνουν κατά 60% το εργατικός δυναμικό.

Αυτή τη στιγμή, ο Μασκ είναι ιδρυτής και γενικός διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογικής ανάπτυξης για την εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας SpaceX, γενικός Διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογικού σχεδιασμού της εταιρείας κατασκευής αυτοκινήτων και ενεργειακών συστημάτων Tesla, πρόεδρος της εταιρείας φωτοβολταϊκών συστημάτων SolarCity και ιδρυτής της εταιρείας Neuralink και της εταιρείας συστημάτων διάνοιξης σηράγγων The Boring Company. Αξίζει να σημειωθεί πως άρχισε την επιχειρηματική του καριέρα ως συνιδρυτής των Zip2 και PayPal.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα