Επιχειρήσεις

O Έλον Μασκ ακυρώνει την εξαγορά του Twitter


Τίτλους τέλους στην εξαγορά του Twitter ανακοίνωσε ότι βάζει ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Έλον Μασκ (Elon Musk) επικαλούμενος ουσιώδη παραβίαση πολλών διατάξεων της συμφωνίας.

Το αφεντικό της Tesla, δήλωσε ότι το σχέδιό του των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανάληψη της υπηρεσίας σύντομων μηνυμάτων Twitter έχει τελειώσει.

«Το Twitter έσπασε πολλά σημεία της συμφωνίας εξαγοράς» , δήλωσε ο Μασκ τις πρώτες πρωινές ώρες. «Υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε ότι ο πραγματικός αριθμός ψεύτικων ή ανεπιθύμητων λογαριασμών στην πλατφόρμα Twitter είναι υψηλότερος από το 5%  που είχε πει  η πλατφόρμα», τόνισε.

Ήδη,οι μετοχές του Twitter υποχώρησαν 7,5% στις συναλλαγές στα 34,05 δολάρια.

Η αντίδραση του Twitter

Η διοίκηση του Twitter είπε σε μια πρώτη αντίδραση ότι θα ασκήσει έφεση προκειμένου να προχωρήσει στην εξαγορά.

Ο Μασκ προσέφερε αρχικά 54,20 δολάρια ανά μετοχή. Ο συνολικός όγκος της πώλησης ήταν περίπου 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, είχε γίνει φανερό εδώ και εβδομάδες ότι υπήρχαν σοβαρά σημεία τριβής. Η Washington Post ανέφερε την Πέμπτη ότι η συμφωνία βρισκόταν σε σοβαρό κίνδυνο επειδή ο Μασκ πίστευε ότι τα δεδομένα για ψεύτικους λογαριασμούς χρηστών δεν μπορούσαν να επαληθευτούν.

«Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter δεσμεύεται να κλείσει τη συναλλαγή στην τιμή και τους όρους που συμφωνήθηκαν με τον κ. Μασκ και σχεδιάζει να ασκήσει νομική δράση για να επιβάλει τη συμφωνία συγχώνευσης», ανέφερε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Twitter Bret Taylor σε tweet την Παρασκευή, επαναλαμβάνοντας προηγούμενες δηλώσεις της εταιρείας ότι σχεδίαζε να ακολουθήσει τη συμφωνία. «Είμαστε βέβαιοι ότι θα επικρατήσουμε στο δικαστήριο του Ντελαγουέαρ».

Σημειώνεται ότι οι όροι της συμφωνίας απαιτούν από τον Μασκ να καταβάλει αμοιβή ύψους 1 δισ. δολαρίων για να καλύψει τη ρήτρα αποχώρησης από τη συμφωνία.

 

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις