Πολιτική

Ο «Economist» βλέπει τον Κ. Μητσοτάκη στην... ανεργία


Ο απολογισμός πεπραγμένων της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι θετικός σε πολλούς τομείς, αλλά δεν "μεταφράζεται σε ανάλογη απήχηση στο εκλογικό σώμα, εκτιμά ο βρετανικός «Economist», το περιοδικό-«ευαγγέλιο» του συντηρητικού οικονομικού κατεστημένου. 

Σε εκτενές άρθρο του για τις ελληνικές εκλογές, εκτιμά ότι όχι μόνον η ΝΔ θα χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κινδυνέψει να χάσει τη "δουλειά του" και να βρεθεί στην... ανεργία.

Το βρετανικό περιοδικό χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη «αγαπημένο των Βρυξελλών», που κατόρθωσε να επαναφέρει σε τροχιά ανάκαμψης την ελληνική οικονομία. Εκτιμά όμως ότι οι στατιστικές και οι δημοσκοπήσεις είναι εναντίον του - δείχνουν ότι δεν πρόκειται να δρέψει πολιτικά τους «καρπούς των κόπων του»

Στο άρθρο γίνεται εκτενής αναφορά στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και επισημαίνεται ότι η πορεία της προβάλλεται από διεθνείς οίκους και μέσα ενημέρωσης ως success story. Διατυπώνεται όμως το ερώτημα, πώς μπορεί να θεωρηθεί success story μια διακυβέρνηση που "κηλιδώθηκε" από ασυγκράτητη ακρίβεια, υποκλοπές, πρωτιά σε θανάτους εκτός ΜΕΘ στην πανδημία και ρεκόρ απευθείας αναθέσεων…

Θετικά είναι τα σχόλια για τους χειρισμούς σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και τις σχέσεις με την Τουρκία, πιστώνοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη ψύχραιμη και κατευναστική πολιτική απέναντι στον Ερντογάν.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα