Ελλάδα

Ο Δήμος Πειραιά δίνει τις υπηρεσίες Πρασίνου σε ιδιώτες


Σε εργολάβους αναθέτει ο Δήμος Πειραιά τις εργασίες Πρασίνου, υιοθετώντας τη λογική των ιδιωτικοποιήσεων που θα οδηγήσουν σε μείωση του αριθμού δημοτικών υπαλλήλων χωρίς να μειωθούν οι δαπάνες.

 Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία στο   Δημοτικό Συμβούλιο,  με τις ψήφους των συνεργαζόμενων παρατάξεων του Γιάννη Μώραλη και του Νίκου Βλαχάκου. Την πρόταση καταψήφισαν οι δημοτικές παρατάξεις «Πειραιάς για όλους» που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ και και η προσκείμενη στο ΚΚΕ «Λαϊκή Συσπείρωση».

 Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για Ολους» Νίκος Μπελαβίλας ο οποίος δήλωσε ότι «οι εργολάβοι ιδιωτικών υπηρεσιών έφτασαν στον Δήμο Πειραιά πριν αλέκτορα φωνήσαι». Επισήμανε ότι χωρίς προηγούμενη συζήτηση για  εξεύρεση εναλλακτικής λύσης -όπως η πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει ο "αναπτυξιακός" νόμος Γεωργιάδη (αναπτυξιακός), ο Γιάννης Μώραλης επέλεξε να κάνει το πρώτο βήμα ιδιωτικοποίησης με την υπηρεσία Πρασίνου,

Ο Ν. Μπελαβίλας έκανε γνωστό ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 2ας Δεκεμβρίου η πλειοψηφία αποφάσισε τη σύναψη τριετούς σύμβασης έναντι 100.000 ευρώ ετησίως με ιδιωτική εταιρεία για τη φροντίδα των 9 πλατειών της πόλης και άλλων σημείων.

«Η πρόταση της πλειοψηφίας ανοίγει τον ασκό του Αιόλου στην πόλη μας, απειλώντας ευθέως την εύρυθμη λειτουργία του δήμου», τόνισε και υποστήριξε πως είναι αποδεδειγμένο πλέον ότι οι ιδιωτικοποιήσεις αυτού του τύπου ούτε οικονομικότερες είναι ούτε και αποδοτικότερες.

«Το γεγονός ότι αποσιωπήθηκε από τη δημοτική πλειοψηφία το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στην υπηρεσία Πρασίνου αποδεικνύει πως είναι η πρώτη δοκιμή για να συνεχίσουν και με άλλες υπηρεσίες», κατέληξε.

Το Σωματείο Οδηγών-Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά από την πλευρά του τονίζει ότι, ακολουθώντας την πεπατημένη, της έλλειψης προσωπικού, η δημοτική αρχή μετά τον ηλεκτροφωτισμό προχωρά σε άλλη μια ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας.

«Ας μην κρυβόμαστε, η μεθοδολογία που οδηγεί στις ιδιωτικοποιήσεις είναι γνωστή σε όλους. Απαξιώνουν πρώτα την υπηρεσία από προσωπικό και τεχνολογικό - μηχανολογικό εξοπλισμό και μετά σαν λύση ανάγκης προσφεύγουν στην ανάθεση των εργασιών της σε εργολάβους. Την ίδια ακριβώς μεθοδολογία άλλωστε χρησιμοποίησε η δημοτική αρχή Πειραιά για την ανάθεση του ηλεκτροφωτισμού σε εργολάβο».

Διαβάστε επίσης