Χρηστικά

Ο... διάβολος του ΣΔΟΕ!


Από την ημέρα που εντάχθηκε στην υπηρεσία του ΣΔΟΕ έχει σημειώσει 54 επιτυχίες!

Στην προσπάθειά τους για την πάταξη του λαθρεμπορίου, οι άνδρες του ΣΔΟΕ, συμμαχούν με τον… διάβολο.
Όχι, δεν έχουν μεταφυσικές ανησυχίες, απλά το έργο τους το συνδράμει με ιδιαίτερη επιτυχία, ο Diablo, ο σκύλος ανιχνευτής, το όνομα του οποίου στα ισπανικά σημαίνει διάβολος.

Ο τετράποδος «συνεργάτης» της Υπηρεσίας είναι ένα Μαλινουά 5 ετών, που ξεκίνησε την υπηρεσία του στο Σ.Δ.Ο.Ε. πριν από 3 χρόνια.

Από την ημέρα που εντάχθηκε στην υπηρεσία του ΣΔΟΕ έχει σημειώσει 54 επιτυχίες!

Στην ετήσια  έκθεση του ΣΔΟΕ χαρακτηρίζεται πολύτιμος αρωγός με σημαντική συμβολή στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων.

Η εξειδίκευση του Diablo στην ανεύρεση καπνικών προϊόντων τον καθιστά ικανό να «συλλαμβάνει» τις μυρωδιές τους, ακόμα και αν αυτά είναι επιμελώς κρυμμένα σε εμπορευματοκιβώτια, σε μεμονωμένες παλέτες, ή IX οχήματα. Κατά το κοινώς λεγόμενο, κυριολεκτικά οι λαθρέμποροι καπνικών «βρήκαν τον διάβολό τους»!

Τα λαθραία προϊόντα, τα οποία ο Diablo έχει εκπαιδευτεί να εντοπίζει, καλύπτονται συνήθως εντέχνως πίσω από άλλα νόμιμα προϊόντα και συνοδεύονται ως επί το πλείστον από παραστατικά νομιμοφανή και με παραπλανητικά του αποστολέα, του παραλήπτη και του εμπορεύματος στοιχεία.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δυσκολία του ελεγκτή υπαλλήλου να αποκαλύψει τα λαθραία προϊόντα κατά τον φυσικό έλεγχο.

Η συνδρομή του Diablo σε αυτές τις έρευνες είναι απαραίτητη και καταλυτική. Στις επιτυχίες του μαλινουά συγκαταλέγεται η ανακάλυψη κουτιών τσιγάρων στο λεβιέ ταχυτήτων αυτοκινήτου ή ακόμη και σε μουσικό όργανο (ταμπούρλο).

Οι επιτυχίες του Diablo

Στη φωτογραφία που ακολουθεί ο Diablo είναι μπροστά από εμπορευματοκιβώτια με προέλευση τη Σιγκαπούρη και δηλωθέν εμπόρευμα «ξύλινες και πλαστικές ραφιέρες».
Με τη βοήθεια του Diablo διαπιστώθηκε ότι πίσω από τις 2 σειρές επίπλων ήταν κρυμμένες μεγάλες ποσότητες λαθραίων καπνικών με τους διαφυγόντες για το Ελληνικό Δημόσιο δασμούς και λοιπούς φόρους να ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 1.808.813,37 ευρώ.

Diablo 3

Επίσης, με την καθοριστική συμβολή του Diablo κατασχέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά, τον Οκτώβριο του 2015, 20.800.000 τεμάχια τσιγάρων, επιμελώς κρυμμένα πίσω από χαρτοκιβώτια που εμπεριείχαν έπιπλα (ξαπλώστρες) από τη Μαλαισία. Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό των 3.806.042,20  ευρώ.

Diablo

 

Διαβάστε επίσης