ΕΥΖην

Ο Billy McFarland αποκαλύπτει (από τη φυλακή) όλα τα μυστικά για το Fyre Festival


Ο Billy McFarland του Fyre Festival, ιδρυτής ενός από τα μεγαλύτερα πολυτελή μουσικά Φεστιβάλ στην ιστορία, που αποδείχθηκε φιάσκο, θα αφηγηθεί από τη δική του πλευρά την ιστορία για το καταστροφικό γεγονός σε ένα νέο podcast.

Με τίτλο "Dumpster Fyre", ολόκληρο το podcast ηχογραφήθηκε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής Elkton Federal Correctional Facility, στο Οχάιο των ΗΠΑ.

Παρουσιαστής της σειράς podcast που αποτελείται από τηλεφωνικές συνεντεύξεις του ΜακΦάρλαντ είναι ο Τζόρνταν Χάρμπιντζερ.

«Δεν πρόκειται να κρυφτώ πίσω από τα λάθη μου. Θα μοιραστώ όλα όσα συνέβησαν» λέει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΜακΦάρλαντ σε ένα επεισόδιο της σειράς. «Όταν σκέφτομαι τα λάθη που έγιναν και τι συνέβη, δεν υπάρχει τρόπος να το περιγράψω, αλλά απλά λέω: «Τι σκεφτόμουν; ».

Σύμφωνα με πηγές και το τρέιλερ του podcast, ο συνιδρυτής της Fyre Media, Inc. θα αποκαλύψει κάθε μυστικό που έχει κρατήσει ποτέ κρυφό για το Φεστιβάλ. Πέρα από την εντολή να πληρώσει 26 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση, ο ΜακΦάρλαντ συνεχίζει να εκτίει εξαετή ποινή φυλάκισης.

Τον Δεκέμβριο του 2016, διασημότητες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν να κάνουν αναρτήσεις για ένα πολλά υποσχόμενο Φεστιβάλ, στις Μπαχάμες.

Το Φεστιβάλ που είχε ανακοινωθεί για τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2017 διαφημιζόταν ως πολυτελής εμπειρία με σημαντικά ονόματα της μουσικής βιομηχανίας σε ένα απομονωμένο, ιδιωτικό νησί στις Μπαχάμες που κάποτε ανήκε στον Πάμπλο Εσκομπάρ.

Το νησί αποδείχθηκε πολύ μικρό για να φιλοξενήσει το Φεστιβάλ και η εκδήλωση μεταφέρθηκε στο Great Exuma. Τα εισιτήρια κόστιζαν από 4.000 έως 12.000 δολάρια ωστόσο, λόγω κακοκαιρίας οι χώροι του Φεστιβάλ είχαν σωρούς σκουπιδιών, οι πτήσεις προς το νησί ακυρώθηκαν και το προσωπικό και η ασφάλεια δεν ήταν πουθενά.

Ο ΜακΦάρλαντ έπεισε τους εμπλεκόμενους να επενδύσουν συνολικά 26 εκατομμύρια δολάρια σε αυτό που χαρακτήρισε «πολιτιστική εμπειρία της δεκαετίας» η οποία όμως εξελίχθηκε στην πιο αποτυχημένη διοργάνωση των τελευταίων χρόνων στις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης