Πολιτική

Novartis: Υποψίες στον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση Μανιαδάκη


Υποψίες για συνεχές παζάρι με την κυβέρνηση δημιουργεί στην αξιωματική αντιπολίτευση η κατάθεση του Νίκου Μανιαδάκη που ολοκληρώθηκε στην Βουλή μετά από 3 ημέρες.

Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωναν εντυπωσιασμένες από τον ισχυρισμό του Νίκου Μανιαδάκη να επαναφέρει την κατάθεση που είχε δώσει ως προστατευόμενος μάρτυρας με το ψευδώνυμο «Νίκος Αναστασίου».

Χαρακτηριστικά σημείωναν πως όταν ο Ν.Μανιαδάκης ρωτήθηκε αν αποκλείει το ενδεχόμενο να επαναφέρει σε ισχύ τις καταθέσεις που έδωσε ως προστατευόμενος μάρτυρας με το όνομα «Αναστασίου» ή αν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπαχθεί σε καθεστώς προστατευόμενου κατηγορούμενου έδωσε διφορούμενη απάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είπε: «Με αιφνιδιάζετε, δεν το έχω σκεφτεί, δεν το αποκλείω, επειδή είμαι κατηγορούμενος δε θέλω να απαντήσω».

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόκειται για μία απάντηση που θα μπορούσε να στέλνει μήνυμα «στην πλειοψηφία της Βουλής και την κυβέρνηση». Παράλληλα οι ίδιες πηγές σχολίαζαν πως ο Νίκος Μανιαδάκης  δήλωσε στην κατάθεσή του ότι είχε στενή συνεργασία με τον Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και συχνές συναντήσεις με τον Θανάση Πλεύρη που είναι μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής. Ο Θανάσης Πλεύρης ήταν τότε σύμβουλος του Άδωνι Γεωργιάδη και πάντα σύμφωνα με τον Νίκο Μανιαδάκη οι επαφές αφορούσαν τα αιτήματα της τρόικας και τις αποφάσεις που έπρεπε να παρθούν.