Επιχειρήσεις

Novartis: Θα κληθούν εν ενεργεία βουλευτές για παθητική δωροδοκία


Κλήσεις σε υπόπτους για την πολύκροτη υπόθεση Novartis ετοιμάζονται να στείλουν οι εισαγγελείς Διαφθοράς, οι οποίοι έχουν στα χέρια τους νέα στοιχεία.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η δημοσιογράφος του δικαστικού ρεπορτάζ Γιάννα Παπαδάκου στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ, μεταξύ των εμπλεκόμενων είναι και πολιτικοί και μάλιστα εν ενεργεία βουλευτές.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η Γ. Παπαδάκου υπάρχει «τάση ολοκλήρωσης» της υπόθεσης, επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν ενδείξεις εμπλοκής για τουλάχιστον έξι από τα πολιτικά πρόσωπα.

Όπως σημείωσε, «για δύο αναμένεται να μπει η υπόθεση στο αρχείο, ενώ για άλλα δύο η έρευνα είναι σε εξέλιξη».

«Θα κληθούν ως ύποπτοι για παθητική δωροδοκία σύμφωνα με το άρθρο 31 του κώδικα ποινικής δικονομίας. Οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς θα ζητήσουν την άδεια της Βουλής γιατί αυτοί που φέρονται ότι θα κληθούν είναι εν ενεργεία βουλευτές», επισήμανε η Γ. Παπαδάκου και συμπλήρωσε ότι όλη η δικογραφία θα σταλεί στη Βουλή.

Όπως είπε, όταν καλείται κάποιος ως ύποπτος, τότε υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για το αδίκημα για το οποίο καλείται.

«Περιγράφονται ξανά τρομερά πράγματα, με φακέλους και βαλίτσες» ανέφερε και σημείωσε ότι έχουν έρθει νέα στοιχεία σε σχέση με αυτά που καταθέτουν οι μάρτυρες, κάτι που έχει ενισχύσει και την αξιοπιστία τους.

«Λένε «είδα» και όχι ότι «έγινε αντιληπτό»», δήλωσε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος.

Παράλληλα έκανε λόγο για νέα, ενδιαφέροντα στοιχεία που δείχνουν κατευθυνόμενη συνταγογράφηση, καθ’ υπόδειξη της εταιρείας.

Επίσης, συμπλήρωσε η Γ. Παπαδάκου, δείχνουν υπερτιμολόγηση φαρμάκων με παρέμβαση της εταιρείας.

«Η εταιρεία νομοθετούσε, σε μία μάλιστα περίπτωση αποφάσιζε. Θα κατηγορηθούν πολλοί παράγοντες του υπουργείου Υγείας και επικεφαλής οργανισμών» τόνισε.

Ετικέτες Novartis