Επιχειρήσεις

Noval Property: Υπερκαλύφθηκε η έκδοση του ομολόγου – Στο 2,65% το επιτόκιο


H ομολογιακή έκδοση της Νoval Propert ήταν άκρως επιτυχημένη, καθώς υπερκαλύφθηκε κατά 2,8 φορές, με το ύψος των προσφορών να  ανέρχεται σε 335,2 εκατομμύρια ευρώ. Στο 2,6% ορίστηκε το ομόλογο της έκδοσης, από την οποία η εταιρεία βραχίονας της Βιοχάλκο στον κλάδο του real estate, άντλησε 120 εκατ.ευρώ.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Νova Property oι Ομολογίες κατανεμήθηκαν ως εξής: α) 78.000 Ομολογίες (65% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε Ιδιώτες Επενδυτές, και β) 42.000 Ομολογίες (35% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε Ειδικούς Επενδυτές.

Μέσω της έκδοσης, που έχει επταετή διάρκεια και των κεφαλαίων που θα εξοικονομηθούν, η Noval Property θα χρηματοδοτήσει  ένα σημαντικό κομμάτι του μεγαλόπνοου προγράμματός της για «πράσινες» επενδύσεις άνω των 300 εκατ.ευρώ, ενώ θα αναχρηματοδοτήσει δανεισμό. Το πλάνο των ιθυνόντων της Noval περιλαμβάνει και την εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο, εντός του 2022.

Η Νoval, θυγατρική του ομίλου Βιοχάλκο, είναι η δεύτερη πιο ισχυρή εταιρεία στον κλάδο των ακινήτων. Διαθέτει ενεργητικό 432 εκατ. ευρώ και κατέχει 45 μεγάλα ακίνητα κατά κύριο λόγο στην Ελλάδα (43) και επιλεκτικά στη Βουλγαρία, που αποτελείται από κτήρια γραφείων, εμπορικούς χώρους, ξενοδοχεία και πρώην βιομηχανικά κτήρια συνολικής δομημένης επιφάνειας 453.000 τ.μ. περίπου.  
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα