Επιχειρήσεις

Νoval Property: Ξεκινά η προσφορά για το «πράσινο» ομόλογο – Εισαγωγή στο ΧΑ το 2022


Ξεκινά σήμερα η δημόσια προσφορά για την ομολογιακή έκδοση 120 εκατομμυρίων ευρώ της Noval Property που θα ολοκληρωθεί στις 2 Δεκεμβρίου. Η εταιρεία που αποτελεί τον βραχίονα του ομίλου Viohalco στο real estate έκανε γνωστό χθες ότι το εύρος της απόδοσης του «πράσινου» ομολόγου θα είναι μεταξύ 2,60% και 2,95%.

Μέσω της έκδοσης, που έχει επταετή διάρκεια και των κεφαλαίων που θα εξοικονομηθούν, η Noval Property θα χρηματοδοτήσει  ένα σημαντικό κομμάτι του μεγαλόπνοου προγράμματός της για «πράσινες» επενδύσεις άνω των 300 εκατ.ευρώ, ενώ θα αναχρηματοδοτήσει δανεισμό. Το πλάνο των ιθυνόντων της Noval περιλαμβάνει και την εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο, εντός του 2022.

Η Νoval, θυγατρική του ομίλου Βιοχάλκο, είναι η δεύτερη πιο ισχυρή εταιρεία στον κλάδο των ακινήτων. Διαθέτει ενεργητικό 432 εκατ. ευρώ και κατέχει 45 μεγάλα ακίνητα κατά κύριο λόγο στην Ελλάδα (43) και επιλεκτικά στη Βουλγαρία, που αποτελείται από κτήρια γραφείων, εμπορικούς χώρους, ξενοδοχεία και πρώην βιομηχανικά κτήρια συνολικής δομημένης επιφάνειας 453.000 τ.μ. περίπου.  

Την τρέχουσα χρονιά ολοκλήρωσε την κατασκευή του κτιρίου γραφείων The Orbit στην Αθήνα και την επέκταση του εμπορικού κέντρου River West, όπου προστέθηκαν 20.000 τετραγωνικά μέτρα μισθωμένου εμπορικού χώρου, ανεβάζοντας την συνολική μισθώσιμη επιφάνεια σε 62.050 τ.μ. Η επένδυση ανήλθε σε 30 εκατ. ευρώ και είναι μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στον κλάδο μέχρι σήμερα.
Η συνολική ανάπτυξη, ιδιοκτησίας Noval Property, έγινε σε έκταση 83,5 στρεμμάτων. Περιλαμβάνει τις προγενέστερες εγκαταστάσεις του River West, το megastore της ΙΚΕΑ και πλέον το River West Οpen, όπου εγκαταστάθηκαν μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, καταστήματα εστίασης  και  ψυχαγωγίας κλπ.  

Το «master plan» της Νoval προβλέπει αξιοποίηση υφιστάμενων ακινήτων αλλά και δραστηριοποίηση σε νέους τομείς, με την ανάπτυξη ακινήτων για χρήσεις που αφορούν τον τουρισμό και την αναψυχή. Επίσης, στον βασικό άξονα της στρατηγικής που έχει διαμορφώσει η διοίκηση, βρίσκεται και η  μετατροπή πρώην βιομηχανικών ακινήτων του ομίλου Βιοχάλκο σε κέντρα logistics και data centers.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα