Διεθνή

Νότια Κορέα: 35 δισ. δολάρια για τη στήριξη των πιστωτικών αγορών


Η Νότια Κορέα υποσχέθηκε τουλάχιστον 50 τρισεκατομμύρια γουόν (34,7 δισεκατομμύρια δολάρια) για τη στήριξη των πιστωτικών αγορών που έχουν επιβαρυνθεί από την άνοδο των επιτοκίων, παρεμβαίνοντας για να μειώσει τον κίνδυνο χρεοκοπιών που επιβαρύνει την οικονομία, αναφέρει το Bloomberg.

Η Νότια Κορέα θα επεκτείνει και θα λειτουργήσει το "πρόγραμμα παροχής ρευστότητας" για να αποτρέψει την πιστωτική στενότητα που ταλανίζει τα εταιρικά ομόλογα και άλλες βραχυπρόθεσμες αγορές χρήματος, δήλωσε την Κυριακή σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών Choo Kyung-ho, μετά από συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Κορέας Rhee Chang-yong και άλλους ανώτερους φορείς χάραξης πολιτικής.

Η υπόσχεση σηματοδοτεί έναν από τους μεγαλύτερους γύρους χρηματοδοτικής στήριξης των αγορών από τότε που η Κορέα επέκτεινε τα έκτακτα κεφάλαιά της σε περίπου 100 τρισεκατομμύρια γουόν για την προστασία των επιχειρήσεων κατά την έναρξη της πανδημίας.

"Η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Κορέας συμφωνούν ότι η τρέχουσα κατάσταση της αγοράς είναι πολύ σοβαρή", δήλωσε ο Choo. "Θα ανταποκριθούμε στην ανησυχία της αγοράς κινητοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέτρα πολιτικής, αν χρειαστεί".

Η Κορέα θα επαναλάβει την αγορά εμπορικών χρεογράφων και εταιρικών ομολόγων από τη Δευτέρα, εισάγοντας πρώτα 1,6 τρισεκατομμύρια γουόν από ένα ταμείο σταθεροποίησης ομολόγων ύψους 20 τρισεκατομμυρίων γουόν, δήλωσε ο Τσου. Μεταξύ των στόχων θα είναι και εμπορικά χαρτιά που εξασφαλίζονται με περιουσιακά στοιχεία και σχετίζονται με έργα ακινήτων, είπε.

Η συνάντηση της Κυριακής υπογράμμισε τον επείγοντα χαρακτήρα της ενίσχυσης της εμπιστοσύνης στην αγορά μετά τη σπάνια αθέτηση πληρωμών σε εμπορικά χρεόγραφα από την κατασκευάστρια εταιρεία του θεματικού πάρκου Legoland Korea. Η επαρχία που στεγάζει το πάρκο δήλωσε ότι θα αποπληρώσει τα δάνεια επανασυσκευασίας εμπορικών τίτλων ύψους 205 δισεκατομμυρίων γουόν του έργου.

πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα