Διεθνή

Τρόφιμα με κρέας αρουραίου και παγκολίνου  στην Βρετανία


Κρέας σπάνιων ζώων όπως ο πιγκολίνος αλλά και εντελώς ακατάλληλες προς βρώση όπως ο αρουραίος παραλίγο να βάλουν στο τραπέζι τους Βρετανούς βρήκαν: προϊόντα με κρέας αυτών των ζώων κυκλοφόρησαν στην βρετανική αγορά και εντοπίστηκαν έγκαιρα από τις υγιεινομικές αρχές πριν αρχίσουν να διατίθονται στην αγορά.

Η Υπηρεσία Τροφίμων (FSA) κατέσχεσε 38 κιλά παρανόμων προϊόντων, στα οποία βρέθηκε κρέας παγκολίνου, αρουραίων και σκαντζόχοιρων. Ενας 57χρονος άνδρας συνελήφθη για τη διακίνηση των προϊόντων στο Ντέπτφορντ.

Οι αρχές προειδοποιούν ότι τέτοια προϊόντα, που εισάγονται συχνά χωρίς έλεγχο, μπορούν να μεταφέρουν επικίνδυνες ασθένειες και μολυσματικούς παράγοντες, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. 

«Δεν μάθαμε τίποτα από τον Covid», σχολίασε η Daily Mail, τονίζοντας ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα μπορούν να μεταδώσουν ασθενέστερες παρόμοιες με τον κορωνοϊό.

Ο παγκολίνος, μάλιστα, αποτελεί απειλούμενο είδος και κάθε εμπορική συναλλαγή με αυτόν απαγορεύεται διεθνώς.

Ο ανώτερος ερευνητής της μονάδας για Εγκλήματα σχετιζόμενα με τρόφιμα Simon Ashwin, τόνισε ότι οι επιχειρήσεις κατά του παρανόμου εμπορίου κρέας θα συνεχιστούν, ενώ οι καλούνται να αποφύγουν τέτοιου είδους προϊόντα και να ενημερώσουν τις τοπικές αρχές για ύποπτες πρακτικές.

 Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη ενώ εύλογη είναι η ανησυχία για τους υγειονομικούς κινδύνους από την εισαγωγή παρανόμου κρέας χωρίς μέτρα ασφαλείας.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις