Αγορές

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές


Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να είναι επιφυλακτικοί για την πορεία των οικονομιών και να εστιάζουν στις σημερινές δηλώσεωις του προέδρου της Fed, Jerome Powell, στο ετήσιο συμπόσιο της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας στο Jackson Hole.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρεί κατά 0,46% στις 27.614 μονάδες, όπως και ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,1% χαμηλότερα.

Στην Κίνα, κατά 0,44% ενισχύεται ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.518 μονάδες, κατά 0,61% ο CSI στις 4.831 μονάδες, κατά 0,12% ο Kospi στις 3.132 μονάδες, και κατά 0,25% ο Hang Seng στις 25.486 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX υποχωρεί κατά 0,15% στις 7.758 μονάδες.

Οι επενδυτές περιμένουν να ακούσουν τις σκέψεις του κ. Powell αναφορικά με την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας και το πώς μπορεί να καθοδηγήσει την έξοδο της Fed από τα μέτρα που ελήφθησαν για να διασωθεί η οικονομία από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία της Covid-19.

Το κλίμα στις αγορές επιβαρύνει η χθεσινή τρομοκρατική επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης