Αγορές

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές


Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να αξιολογούν τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού και τα οικονομικά αποτελέσματα και στις επιχειρηματικές ειδήσεις.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρούσε κατά 0,6% στις 28.610 μονάδες, ενώ ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,1% υψηλότερα

Στην Κίνα χαμηλότερα κατά 0,12% ο Shanghai Composite στις 3.514 μονάδες, κατά 0,58% ο CSI στις 5.051 μονάδες, απώλειες 0,77% για τον Hang Seng στις 28.094 μονάδες.

Αντίθετα στην Αυστραλία o ASX σταθεροποιείται στις 7.586 μονάδες, ενώ αντιθέτως στη Σεούλ ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,35% στις 3.293 μονάδες.

Στην Κίνα οι αρχές ανακοίνωσαν πως η στηριζόμενη από την SoftBank Didi συνέλεξε παρανόμως προσωπικά δεδομένα χρηστών και διέταξε τα καταστήματα app να σταματήσουν να προσφέρουν την εφαρμογή της Didi.  Το Πεκίνο, μάλιστα, ανακοίνωσε τη διενέργεια έρευνας κυβερνοασφάλειας και σε άλλες εισηγμένες στις ΗΠΑ εταιρείες.

Εν τω μεταξύ, στην Κίνα, ο δείκτης PMI υπηρεσιών Ιουνίου που καταρτίζει η Caixin/Markit, έδειξε επιβράδυνση σε χαμηλό 14 μηνών, στις 50,3 μονάδες, έναντι 55,1 μονάδες τον Μάιο.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα