Αγορές

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές


Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με τα κινέζικα χρηματιστήρια να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις και με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στα ομόλογα.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραφε άνοδο 0,99% στις 29.027 μονάδες, ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,1%.

Στην ηπεριωτική Κίνα πτώση 1,8% για τον Shanghai Composite στις 3.359 μονάδες, 2,8% για τον Zhenzen στις 13.475 μονάδες και 2,16% για τον CSI στις 4.970 μονάδες.

Στη Σεούλ ο δείκτης Kospi υποχωρούσε κατά 0,67% στις 2.976 μονάδες, ενώ στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng ενισχύονταν κατά 0,14% στις 28.566 μονάδες και κατά 0,41% ο ASX στις 7.000 μονάδες.

Η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, δήλωσε χθες πως το πακέτο στήριξης του Biden θα δώσει αρκετούς πόρους ώστε να τροφοδοτηθεί μια «πολύ ισχυρή» αμερικανική οικονομική ανάκαμψη και σημείωσε πως «υπάρχουν εργαλεία» για να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός.

Ο αντιπρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας, Chen Yulu, δήλωσε πως η προμήθεια χρήματος της Κίνας θα αυξηθεί τόσο ώστε να ανταποκρίνεται στην ανάπτυξη του ΑΕΠ και πως η κεντρική τράπεζα της χώρας δεν βλέπει να υπάρχει ανάγκη για σημαντικά μέτρα στήριξης της οικονομίας τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα