Αγορές

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές


Πτωτικά κινούνται οι ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να είναι επιφυλακτικοί για την πορεία του κορονοϊού παρά τα αισιόδοξα μηνύματα από το μέτωπο των εμβολίων.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρούσε κατά 0,53% στις 25.385 μονάδες, ενώ ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,1% υψηλότερα

Στην ηπειρωτική Κίνα πτώση 0,91% για τον Shanghai Composite στις 3.308 μονάδες, 0.27% στις 13.757 μονάδες και 1,13% για τον CSI στις 4.853 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,25% ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στις 26.104 μονάδες και 0,15% ο ASX στην Αυστραλία στις 6.609 μονάδες, ενώ στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,74% στις 2.493 μονάδες.

Ο επικεφαλής της Fed, Τζερόουμ Πάουελ, προειδοποίησε χθες πως «οι επόμενοι μήνες μπορεί να είναι δύσκολοι», παρά τις πρόσφατες εξελίξεις από το «μέτωπο» της ανακάλυψης εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Όπως σημείωνε, «είναι πολύ νωρίς να εκτιμήσουμε με σιγουριά τις επιπτώσεις των ειδήσεων στην πορεία της οικονομίας, ιδιαίτερα βραχυπρόθεσμα».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απαγόρευσε σήμερα στους Αμερικανούς να επενδύουν σε κινεζικές επιχειρήσεις οι οποίες κατηγορούνται από την κυβέρνησή του ότι στηρίζουν τις στρατιωτικές δραστηριότητες του Πεκίνου.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα