Αγορές

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές


Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να προχωρούν σε προσεκτικές κινήσεις εν αναμονή του πρώτου προεδρικού debate στις ΗΠΑ και με το βλέμμα στις επιπτώσεις από την πανδημία του κορονοϊού.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κερδίζει 0.12% στις 23.539 μονάδες, όπως και ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας που κινούνταν 0,3% υψηλότερα.

Υψηλότερα κατά 0,38% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.229 μονάδες, κατά 0,39% ο CSI στις 4.599 μονάδες, κατά 0,94% ο Kospi στις 2.330 μονάδες, ο δείκτης ASX ενισχύεται οριακά στις 6.136 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,56% στις 23.344 μονάδες.

Σύμφωνα με το Reuters, τα θετικά σημάδια για την οικονομική ανάκαμψη της Κίνας έχουν γενικά στηρίξει τις ασιατικές αγορές, ωστόσο η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να πλήττει την παγκόσμια οικονομία και να δημιουργεί ανησυχία για τις υψηλές αποτιμήσεις.

Το κλίμα, πάντως, είναι υποτονικό, εν όψει του εορτασμού της Χρυσής Εβδομάδας στην Κίνα (1-8 Οκτωβρίου) και άλλων εθνικών εορτών στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα