Αγορές

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές


Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να ανησυχούν για τη νέα κλιμάκωση των αμερικανοκινεζικών σχέσων με αφορμή το Χονγκ Κόνγκ και την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 1,59% υψηλότερα στις 22.945 μονάδες, όπως και ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,14%.

Άνοδος 1,73% για τον δείκτη ASX sστις 6.150 μονάδες και 0,79% για τον Kospi στις 2.220 μονάδες, ενώ ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,27% στις 3.398 μονάδες, σε οριακά θετικό έδαφος «γύρισε» ο CSI στις 4.815  μονάδες, ενώ ο Hang Seng σταθεροποιείται στις 25.477 μονάδες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έδωσε χθες εντολή να μπει τέρμα στην προτιμησιακή μεταχείριση του Χονγκ Κονγκ και υπέγραψε νόμο που προβλέπει την επιβολή κυρώσεων για αυτές που αποκάλεσε «κατασταλτικές ενέργειες» της Κίνας σε βάρος της κινεζικής αυτόνομης περιοχής, ενώ το Πεκίνο απείλησε με αντίποινα.

Από την άλλη πλευρά, αίσθημα αισιοδοξίας δημιουργεί η ανακοίνωση της Moderna ότι το πειραματικό της φάρμακο κατά της Covid-19 έδειξε πως είναι ασφαλές στις πρώιμες μελέτες.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα